Gemeente Putten

Overlegplatform ouderenzorg Putten

Begroting 2004 in hoofdlijnen

Structuurplan Locatieonderzoek Windpark A28 Husselerveld-Zuidwest Husselerveld woningbouw 1e fase (zelfstandige projectprocedure) Detailhandelsvisie/onderzoek centrumvoorzieningen Herstructurering Brinkstraat-Koesteeg Voorontwerp-bestemmingsplan "Westelijk Buitengebied" Inbreidingsnota gemeente Putten

Mevrouw Toes ontvangt prijs met de naam "Bijsteren" voor nieuwe woonwijk (16-09-2004)

---

Putten, 16 september 2004

Mevrouw Toes ontvangt prijs met de naam Bijsteren voor nieuwe woonwijk

Op dinsdag 21 september 2004 om 13.30 uur overhandigt wethouder F.W. Fabriek een cadeaubon van 100,00 aan de winnaar van de prijsvraag Verzin een nieuwe naam voor woonwijk Husselerveld Zuidwest.

De winnaar is mevrouw Toes-van den Brink, die als suggestie de naam Bijsteren instuurde. Als motivatie vermeldde mevrouw Toes: Voordat ons adres Rimpelerweg 9 werd, was het Bijsteren C 28 in de buurtschap Bijsteren. In navolging van andere wijken (buurtschappen) zouden wij het een goed plan vinden om ook deze oude, vertrouwde naam weer in ere te herstellen. Bijsteren dus!

Twintig personen dienden één of meer suggesties in. Deze suggesties zijn voorgelegd aan de werkgroep communicatie, het Projectbureau Husselerveld Zuidwest en het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens stelde het college aan de gemeenteraad voor in te stemmen met de naam Bijsteren. Als argumentatie noemt het college de verwijzing naar buurtschap Bijsteren, het gebied waar de nieuwe woonwijk gerealiseerd gaat worden. De bestaande oude naam krijgt hiermee een nieuwe impuls en de naam ligt ook goed in het gehoor. De gemeenteraad stemde op 9 september 2004 in met dit voorstel.