Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

15-09-2004
Gebruik knipkaart

Zoals bij de meeste inwoners bekend zal zijn, kan afval bij de milieustraat gebracht worden waarbij een zogenaamde knipkaart gebruikt wordt voor betaling. Afhankelijk van de soort afval en de hoeveelheid worden dan knippen van de knipkaart afgehaald. De hoeveelheid afval die wordt gebracht, wordt bepaald door de beheerders van de milieustraat. Knipkaarten zijn te koop bij de gemeente waar u woonachtig bent. De laatste tijd komt het regelmatig voor dat op de milieustraat afval wordt aangeboden waarbij de brenger van dit afval onvoldoende knippen op de knipkaart heeft staan of onvoldoende knipkaarten bij zich heeft. Tot op heden is er op de milieustraat altijd een beperkt aantal knipkaarten aanwezig. Dit om te voorkomen dat bij een geringe tekortkoming van het aantal beschikbare knippen toch nog het vereiste aantal knippen kan worden afgerekend. Het komt echter de laatste tijd steeds vaker voor dat men niet het vereiste aantal knippen en/of knipkaarten bij zich heeft. Hierdoor is het ook al enkele malen voorgekomen dat op de milieustraat geen knippen en knipkaarten meer voorradig waren.
Vanaf heden zal er daarom strenger op toe gezien worden dat men voldoende knippen en/of knipkaarten bij zich heeft. Als men niet genoeg knippen en/of knipkaarten bij zich heeft, is het mogelijk dat men niet toegelaten wordt om het afval te lossen. Voor alle duidelijkheid volgen hieronder de kniptarieven zoals die thans gelden op de milieustraat.


- grof huisvuil 16 knippen per m3

- bouw- en sloopafval 19 knippen per m3

- C-hout (geïmpregneerd hout) 38 knippen per m3
- dakleer / dakgrind 53 knippen per m3

- asbest 22 knippen per m3

- puin 6 knippen per m3

- autobanden met velg 4 knippen per band

- snoeihout 7 knippen per m3

- B-hout (behandeld hout) 22 knippen per m3
- Vlak glas 14 knippen per m3

Klein chemisch afval, oud papier en karton, bruin/witgoed, metalen (oud ijzer) en kringloopgoederen kunnen gratis naar de milieustraat worden gebracht maar ook hierbij geldt dat men zijn of haar magneetkaart moet kunnen tonen. Als men geen magneetkaart bij zich heeft, is het mogelijk dat men niet toegelaten wordt om het gratis afval te lossen.

Op vertoon van uw magneetkaart kunnen knipkaarten gekocht worden bij:
-Gemeentekantoor Alphen-Chaam, Willibrordplein 1 te Alphen. Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur

-VVV Alphen-Chaam, Dorpsstraat 25 te Chaam. Openingstijden: jan-pasen en okt t/m dec: pasen t/m juni en sep: jul en aug: ma, wo t/m za ma t/m do ma t/m za
10.00 - 12.00 uur 10.00 - 12.30 uur 09.30 - 16.00 uur vr en za
09.30 - 15.00 uur

-Bibliotheek Galder, Sint Jacobsstraat 1b te Galder. Openingstijden: dinsdag vrijdag
15.30 - 17.00 uur 15.30 - 17.00 uur
18.00 - 19.30 uur 18.00 - 19.30 uur