De Unie


M-T-Ontdekcheque Koudetechniek en Luchtbehandeling

16 september 2004 - Vanaf begin september 2004 kunnen werknemers in de Koudetechniek en Luchtbehandeling in het kader van hun loopbaanontwikkeling gebruik maken van een Ontdekcheque. Deze Ontdekcheque is gericht op het rechtstreeks stimuleren en ondersteunen van werknemers in de branche, bij het actief aan de slag gaan met hun loopbaanontwikkeling.

Het project van de Stichting Koeltechnisch Onderwijs (SKO) richt zich op werknemers in de branche. De werknemer dient het initiatief te nemen tot deelname aan het project. Tevens dient de werknemer zelf de opleidingen en loopbaanontwikkelingsactiviteiten te zoeken die hij nodig heeft. De werknemer declareert zelf ook de kosten van de gevolgde activiteiten bij de Ontdekcheque.

Voor werknemers die aan de deelnamecriteria voldoen wordt een bedrag van 500,- gereserveerd. De werknemer kan deze Ontdekcheque besteden aan cursussen en loopbaanadvies. De werknemer is vrij in zijn keuze. Alle cursussen en loopbaanactiviteiten zijn toegestaan, zolang de werknemer vindt dat hij die voor zijn loopbaanontwikkeling nodig heeft.

Als de werknemer zijn werkgever bij zijn loopbaanontwikkeling betrekt, krijgt de werknemer recht op nog eens 250,- extra. De werkgever heeft dan recht op een subsidie van 360,- , te besteden aan opleidingen voor de betreffende werknemer.

Er zijn slechts 100 Ontdekcheques beschikbaar, dus snelle aanmelding is aanbevolen. Voor informatie en aanmelding kan men terecht bij de Helpdesk van het project. Tel.:

Werknemers in de Koudetechniek en Luchtbehandeling kunnen onderneer gebruik maken van de diensten die De Unie aanbiedt op het gebied van werk, inkomen en loopbaan.

Het scholingsaanbod van De Unie bestaat uit cursussen op het gebied van werk, inkomen en persoonlijke ontwikkeling en is gericht op leden en niet-leden van De Unie die aansluiting willen houden op de zich steeds verder ontwikkelende samenleving. Het zijn intensieve cursussen van een dag of een avond.
Meer informatie: surf naar www.unie.nl/opleidingen(+ link naar opleidingen pagina) of bel met het scholingsbureau: (0345) 851 256.

Voor loopbaanondersteuning werkt De Unie samen met YER Development. YER Development adviseert organisaties en particulieren ten aanzien van loopbaanontwikkeling. Naast een loopbaanadviesgesprek, waarin vragen gesteld kunnen worden over uw eigen loopbaan en arbeidsmarktpositie, kan YER Development verschillende diensten als vervolg op het loopbaanadviesgesprek aanbieden. Te denken valt aan: Trainingen, Netwerken, Zelfsturing bij verandering, Loopbaancoaching en Zelfanalyse (bv antwoord krijgen op vragen als kan ik leiding geven en heb ik ondernemerschap in mij) Voor een van deze diensten neemt u telefonisch contact op Annet Wesbeek van De Unie, tel. (0345) 851 232 of mail wsb-a@unie.nl .

donderdag, 16 september 2004