AutoRai

16-9-2004

Limited edition van Spyder om 90e verjaardag te vieren

De Spyder 90th Anniversary is uitgevoerd in de volledig nieuwe kleur Blue Anniversary. Een grijskleurige omlijsting is toegevoegd aan het koplamp-cluster, wat resulteert in een aantrekkelijk contrast en de voorzijde van de auto een nog betere uitstraling verleent.

Het nieuwe kleurenschema brengt de kracht van deze cabriolet volledig tot uiting. De bodykit bestaat uit een sportieve voorruit en dito dorpels en draagt bij aan die uitstraling. Deze versie van de Spyder is tevens uitgerust met twee aërodynamische hoofdsteunen in blauw carbon, een duidelijke verwijzing naar de banden die Maserati altijd heeft gehad met de autosport.

Het klassieke, rode Drietand-embleem neemt trots haar centrale positie pront op de chromen grille in, schitterend afstekend tegen de blauwe achtergrond. Dit symbool, samen met de gladde chromen deurgrepen en de 19 velgen, benadrukt de natuurlijke gloed van het aluminium. De uiterlijke verschijning wordt gecompleteerd door de titanium gekleurde remklauwen en de gedistingeerde ovale logos op de bumpers, een eerbewijs aan de 250F die door Fangio in het F1 Wereld-kampioenschap in 1957 werd gereden. Het interieur heeft ook een speciale afwerking gekregen die de algehele uitstraling afrondt.

Het 90th Anniversary event vindt plaats van 17 t/m 19 september. De route zal Milaan en Rome met elkaar verbinden, met een stop bij de fabriek in Modena. Alle modellen uit de huidige modelreeks zullen deelnemen, evenals klassieke en privé-autos. Het evenement is het eerste dat wordt georganiseerd onder auspiciën van de nieuwe Maserati Club, die in de plaats is gekomen van de Registro Maserati. De Maserati Club stamt uit Modena, op de historische Viale Ciro Menotti locatie, en heeft Maria Teresa De Filippis als haar President. De Club heeft als doelstelling om internationaal te groeien en zal evenementen organiseren die tegemoet zullen komen aan de wensen van de liefhebbers, en die zelfs zullen overtreffen.