Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 38-2004
@Kop1=Spreekuur Burgemeester vervalt
@Normaal=Het spreekuur van de burgemeester op maandag 20 september 2004 vervalt.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
((0413)481207

@Kop1=Vrijdag 17 september gemeentehuis en sportbedrijf gesloten @Normaal=Op vrijdag 17 september is het gemeentehuis en het sportbedrijf de hele dag gesloten voor publiek. Ook telefonisch is niemand te bereiken.
@Tussenkop=Loket bevolking
@Normaal=Voor aangifte van geboorten en overlijden is het loket bevolking van 8.00 uur tot 8.30 uur geopend.

Afdeling Centrale Ondersteuning (communicatie), ((0413)481220

@Kop1=Informatie-avond 28 september
@Tussenkop=`Vrijwilligersbeleid in de Rooise sportverenigingen'

@Normaal=De Rooise verenigingen die in 2001 aan de verenigingsscan hebben deelgenomen, geven gemeenschappelijk aan problemen te hebben met het werven en behouden van vrijwilligers, met het verwerven van financiële middelen en met het aanbieden van gediplomeerde EHBO'ers aan de leden.

Op basis van deze uitkomsten heeft de gemeente in 2003 en 2004 verkorte sportspecifieke EHBO-cursussen voor de sportverenigingen georganiseerd. In totaal hebben ongeveer 90 personen aan deze cursussen deelgenomen. In november 2002 organiseerde de gemeente voor alle verenigingen een thema-avond `sponsoring en fondswerving'.

@Tussenkop=Informatie-avond 28 september 19.30 uur gemeentehuis @Normaal=Om de verenigingen te ondersteunen bij het versterken en verbeteren van het vrijwilligersbeleid, organiseert de gemeente dinsdag 28 september a.s. om 19.30 uur op het gemeentehuis een informatie-avond `Vrijwilligersbeleid in de Rooise sportverenigingen'. Tijdens deze informatieavond verzorgt Sportservice Noord-Brabant (een organisatie die verenigingen al jarenlang ondersteunt bij het verbeteren en versterken van het vrijwilligersbeleid) een inleiding over het onderwerp vrijwilligersbeleid. Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn o.a.: `wie kan binnen uw vereniging als vrijwilliger bestempeld worden', `wat kunt u doen om beter vrijwilligers te werven en met name te behouden' etc. Verder wordt er tijdens deze avond met de aanwezige verenigingen een knelpuntenanalyse gemaakt. De gemeente vraagt de verenigingen dan ook ter voorbereiding op 28 september a.s. goed na te denken over de vraag op welk gebied er binnen de vereniging problemen zijn ten aanzien van dit onderwerp.

Tenslotte wordt tijdens deze informatieavond de cursus `Vrijwilligersbeleid in de Rooise sportverenigingen' toegelicht waar verenigingen in 2004 en 2005 aan kunnen deelnemen en geeft het Vrijwilligerssteunpunt Sint-Oedenrode aan welke diensten verenigingen van het steunpunt kunnen verwachten.

De cursus is bedoeld voor die personen die zich binnen de vereniging met vrijwilligerszaken bezig houden of gaan houden. De gemeente realiseert zich dat veel verenigingen nog niet over een soort `vrijwilligerscoördinator' beschikken. Juist daarom wil de gemeente hierover met de verenigingen van gedachten wisselen.

@Tussenkop=Informatie
@Normaal=Alle verenigingen hebben hierover een vooraankondiging en een definitieve uitnodiging ontvangen. Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sport, Educatie en Cultuur, Kirsten Willunat op telefoonnummer (0413) 481 281 of Karin van Leeuwen, telefoonnummer 06 - 24 91 08 57.

Afdeling SEC,
((0413)481281

@Kop1=Openbare raadsvergadering
@Normaal=De gemeenteraad van Sint-Oedenrode vergadert op donderdag 15 juli a.s. De vergadering begint om 19.3 0uur.Indezeopenbare vergadering zullen de volgende punten aan de orde komen:


-spreekrecht voor burgers

-ingekomen stukken en mededelingen

-voorstel tot het nemen van een beslissing op bezwaarschriften tegen besluit tot onttrekking Grove Den en Vliegden aan de openbaarheid
-voorstel tot financiering onrendabele aankoop woningen voor statushouders (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot toekenning planschadevergoeding in relatie tot bestemmingsplan `bouwlocatie gemeentewerf' (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot toekenning planschadevergoeding in relatie tot bouwen woningen aan de Hoogstraat en Schietbergweg (A50-wijkers) (spreekrecht mogelijk)

-voorstel inzake uitwerkingsplan Streekplan (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot vaststellen van het Plan van aanpak Klimaatbeleid 2004-2008 (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot vaststelling van een nieuwe afvalstoffenverordening (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het vaststellen van de privacyverordening (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit Lindendijk (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit Ollandseweg 103 (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot benoeming lid van de commissie bezwaar- en beroepschriften en van de Ombudscommissie

-voorstel tot vaststelling van de procedure van de behandeling van de begroting 2005.

-ingekomen schriftelijke vragen.

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
((0413)481262

@Rubriekskop=60 jaar vrijheid is een reden om de vlaggen uit te hangen @Normaal=Daarom roept de organisatie van "Brabant 60 jaar vrij" alle burgers op om 17, 18 en 19 september de vlaggen uit te hangen.

Afdeling SEC,
((0413)481318

@Rubriekskop=Brabant 60 jaar vrij
@Kop1=Programma 17, 19 en 19 september
@Tussenkop=Vrijdag 17 september

@Normaal=* 11.00 uur tot 15.00 uur: Tentoonstelling '60 jaar bevrijding' van de heer Hans Vervoort in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode.

* 11.00 uur: Ontvangst van 140 personen waaronder Amerikaanse veteranen, van Vereniging Airborne Vrienden door burgemeester P. Maas en het Sint-Jorisgilde in het gemeentehuis.

* 12.00 uur: Kranslegging door de Vereniging Airborne Vrienden bij het Airborne oorlogsmonument 'to the Dutch' aan de Corridor, vooraf gegaan door Sint-Jorisgilde.

* 12.30 uur: Bezoek van de Vereniging Airborne Vrienden aan Kasteel Henkenshage.

* 13.00 uur: Lunch Vereniging Airborne Vrienden en burgemeester P. Maas in restaurant De Beurs.

@Tussenkop=Zaterdag 18 september

@Normaal=* 11.00 uur tot 15.00 uur: Tentoonstelling '60 jaar bevrijding' van de heer Hans Vervoort in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode.

* 11.00 uur tot 11.15 uur: Herdenkingsdienst en kranslegging bij de Britse oorlogsgraven op het Martinuskerkhof waarbij burgemeester P. Maas aanwezig is.

* 11.45 uur : Bezoek tentoonstelling '60 jaar bevrijding' in gemeentehuis door Britse veteranen met aansluitend een lunch (koffie/thee/broodjes) in het gemeentehuis.

* 16.00 uur: Ontvangst door de burgemeester van, en kranslegging door OLAT wandelaars bij het Airbornemonument 'to the Dutch', die het Airborne wandelpad Market Garden inwandelen. Deze permanente wandelroute en themapad volgt het aanvalsplan van de geallieerden in september 1944 tijdens Operatie Market Garden.

* 16.30 uur: Onthullen informatiepaneel Airborne wandelpad Market Garden aan de Corridor in de nabijheid van het Airbornemonument 'to the Dutch' wat informatie geeft over het wandelpad en het tracé toont.
* 17.00 uur Viering Martinuskerk i.s.m. koor Aurora, thema: Vrijheid bevechten

@Tussenkop=Zondag 19 september

@Normaal=* 11.00 uur tot 15.00 uur: Tentoonstelling '60 jaar bevrijding' van de heer Hans Vervoort in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode.

* vanaf ca. 11.00 uur: diverse doorkomsten over het tracé Nijnselseweg, Corridor, Lindendijk, Schijndelseweg, Noordelijke Randweg van de deelnemende skaters aan de 'Hells Highway on Wheels' die skaten van Eindhoven naar Overloon. Langs de route zullen de skaters muzikaal onthaald worden door diverse fanfares/muziekgroepen.
* rond ca. 11.00 uur: overhandiging van het bevrijdingsvuur bij het Airbornemonument, door militaire voertuigen 'Keep them rolling' die de skaters begeleiden, aan Rooise kinderen samen met burgemeester P. Maas.

*13.00 uur tot 17.00 uur: diverse skate & skateboard clinics onder leiding van Dukino Skate School worden voor de basisschooljeugd georganiseerd op het verharde speelveld aan de Mariannestraat in de Kienehoef.

* 16.00 uur: 100 parachutisten maken op de Veerse Heide op één van de weilanden van fam. Van de Linden in groepjes van ca. 7 personen een zogenaamde `wilde sprong'.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
((0413)481318

@Kop1=Bekendmaking (APV)

@Tussenkop=Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

@Tussenkop=Ingekomen aanvragen
@Normaal=In de periode van 6 tot en met 10 september zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:

- het verzoek van Carnavals Club "de Lépkes" om van vrijdag 15 tot en met maandag 18 oktober a.s. de kermis in Boskant te organiseren op het Ritaplein.

- het verzoek van Stichting Citroën Hy-Team Holland om van vrijdag 22 tot en met zondag 24 oktober a.s. een treffen van Citroën Hy campers te organiseren op een particulier terrein aan de Huisakkerweg/Villenbraken te Nijnsel.
@Tussenkop=Verleende (evenementen)vergunningen en ontheffingen @Normaal=- Vergunning is verleend aan korfbalvereniging Nijnsel om op zondag 19 september a.s. een vlooienmarkt te organiseren aan de Eimbert. Op grond van de verkeersveiligheid en het opbouwen en afbreken van de vlooienmarkt zal vanaf zaterdag 18 september 09.00 uur tot zondag 19 september 17.00 uur de weg Eimbert worden afgesloten vanaf het gedeelte van de Industrieweg (ter hoogte van de handboog vereniging) tot aan de afslag van de Hortensiastraat.
- vergunning is verleend aan de Stichting Fokpaardendag om op zondag 19 september a.s. een paardenkeuring te organiseren bij manege de Pijnhorst.

- vergunning is verleend om op zondag 19 september a.s. diverse activiteiten te organiseren in het centrum van Sint-Oedenrode in het kader van de Bevrijdingsfeesten. Tevens is in het kader van deze feesten vergunning verleend om op zondag 19 september a.s. een skate clinic te organiseren aan de Mariannestraat en een optocht van oude legervoertuigen onder de naam "Keep them Rolling" op de Markt. In het belang van de verkeersveiligheid zal daarom op de Markt een parkeerverbod gelden tussen 10.00 uur en 13.00 uur.
- vergunning is verleend aan familie van de Ven om op zaterdag 25 september a.s. een tent te plaatsen op particulier terrein aan de Sluitappel 17a, ten behoeve van een feest.
Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
((0413)481313
@Kop1=Tatoo-studio Frederikstraat
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een tatoo-studio in de garage bij de woning gelegen aan het adres Frederikstraat 22 te Sint-Oedenrode.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 5 lid V van de bepalingen van het bestemmingsplan "Uitbreidingsplan in onderdelen Kienehoef Kienehoef" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

@Tussenkop=Ter inzage

@Normaal=De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 16 september 2004 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.
Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481341
@Kop1=Verleende sloopvergunning
@Normaal=

- Ollandseweg 129, sloop woning

@Kop1=Verleende aanlegvergunning
@Normaal=

- I.k.v. ruilverkaveling Blokdeel Schijndel: diverse kavelaanvaardingswerken
Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481339

@Kop1=Voorbereiding loting 10 woningen Van Stiphout Projectonwikkeling op Heikant

@Normaal=Met het oog op de loting voor een aantal woningen (5 blokken van 2 in de Marijnenstraat) voor starters, doorstromers en senioren in de 1e fase van het bestemmingsplan Heikant, wordt de peildatum voor deze woningen gesteld op vrijdag 1 oktober 2004. Na deze datum wordt met het selecteren van gegadigden voor deze woningen gestart. Dit betekent dat inschrijvingen die na 1 oktober 2004 bij de gemeente worden ontvangen, niet meer worden meegenomen bij de selectieprocedure voor deze woningen. Voor het overige blijft de inschrijving natuurlijk gewoon geopend.

Na deze datum zullen allereerst de vastgestelde doelgroepen voor deze woningen uit het bestand van inschrijvingen worden geselecteerd. De vastgestelde doelgroepen voor deze woningen bestaan uit:

@Tussenkop=Starters
@Normaal=Persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen c.q. minimaal 5 jaar in Sint-Oedenrode gewoond hebben en nog niet langer dan 10 jaar vertrokken zijn, waarbij een van de volwassen leden van het huishouden maximaal 29 jaar oud is, met uitzondering van eigenaren van koopwoningen in Sint-Oedenrode.

@Tussenkop=Doorstromers
@Normaal=Persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden maximaal 54 jaar is, en men niet behoort tot de doelgroep starters), die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente.

@Tussenkop=Senioren
@Normaal=Persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden minimaal 55 jaar oud is, die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente.

Voor alle duidelijkheid: bij deze doelgroepen is het niet meer van belang, uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Alle ingeschrevenen ontvangen na 1 oktober 2004 bericht over deze selectie.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
((0413)481357
@Kop1=Aanvragen bouwvergunning
@Normaal=Fam. Van Vliet, Sluitappel 44, bouw woonhuis met aanbouw en garage
J. Dortmans, Liempdseweg 1 a, bouw tuinpaviljoen

De inzage in binnengekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.
Er staat geen bezwaarmogelijkheid open.
((0413)481340
@Kop1=Tatoo-studio Frederikstraat
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek is ingediend voor de vestiging van een tatoo-studio in de garage bij de woning gelegen aan het adres Frederikstraat 22 te Sint-Oedenrode.

Met betrekking tot het gebruik zijn burgemeester en wethouders op grond van het bepaalde in artikel 5 lid V van de bepalingen van het bestemmingsplan "Uitbreidingsplan in onderdelen Kienehoef Kienehoef" bevoegd vrijstelling te verlenen van de voorschriften voor het uitoefenen van een aan huis gebonden beroep.

Tegen het genoemde gebruik bestaan geen bezwaren. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek.

@Tussenkop=Ter inzage

@Normaal=De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 16 september 2004 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerp-besluit kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden zijn in de gelegenheid binnen genoemde termijn schriftelijk zienswijzen over het ontwerp-besluit naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481341
@Kop1=Wet milieubeheer

@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:
A) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:


- L.W.H.J. van de Boom, Sterrebos 13, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een stierenstal en mestsilo en het in gebruik nemen van een stierenstal door rosékalveren, gelegen aan voornoemd adres.


- Benelux Sierbeton B.V., Nijverheidsweg 7, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een productiebedrijf van betonwaren, gelegen aan voornoemd adres.


- P. van Schijndel, Sonse Heideweg 5, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een zeugen- en rundveehouderij, gelegen aan de Sonse Heideweg 5 en 7.

@Tussenkop=Ter inzage

@Normaal=De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 16 september 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

@Tussenkop=Inbrengen bedenkingen

@Normaal=Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 14 oktober 2004 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.
@Kop1=Kledinginzameling september 2004

@Normaal=De gemeente heeft vergunning verleend aan het Interparochieel Missiecentrum om voor de Rooise missionarissen een kledinginzameling te houden op zaterdag 25 september.
In de voorafgaande week zullen daarvoor huis-aan-huis vuilniszakken verspreid worden.

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481340

@Kop1=Chemokar zaterdag 18 september

@Normaal=Op zaterdag 18 september kunt u uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar. Uitsluitend aanbiedingen aan de chemokar worden geaccepteerd.
Inzameling vindt steeds plaats op de derde zaterdag van de maand. Op 18 september staat de chemokar gedurende de aangegeven periode op de volgende plaatsen:

- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat nabij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein nabij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein nabij Mgr. Bekkersplein

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481340

@Kop1=Inzameling grof snoeiafval najaar 2004

@Normaal=Dit jaar wordt grof snoeiafval opgehaald op 2, 16 en 30 oktober en op 13 november.

@Tussenkop=Bebouwde kom
@Normaal=Bewoners van alle bebouwde kommen kunnen hun snoeiafval gewoon aan de straat leggen, zonder zich aan te melden. @Tussenkop=Buitengebied
@Normaal=Voor de bewoners in het buitengebied geldt dat zij zich telefonisch moeten aanmelden.
Telefonische aanmelding voor de inzameling van 2 oktober kan gebeuren t/m dinsdag 28 september 16.00 uur.
@Tussenkop=Richtlijnen
@Normaal=- duidelijk zichtbaar en niet bij een groenstrook
- vanaf 07.30 uur buiten

- gebundeld, maar niet met ijzerdraad

- boomstronken en takken mogen geen grotere doorsnee hebben dan 10 cm
- lengte per bundel maximaal 1.50 m

- gewicht niet meer dan 25 kg per bundel

Snoeiafval kunt u overigens ook gratis kwijt op onze milieustraat (mits aangeboden in een personenauto of op een aanhangwagen zonder bedrijfsnaam).

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481340

@Kop1=Inzameling oud papier

@Normaal=Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

@Tussenkop=donderdag 16 september
@Normaal=- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 09.00 uur

@Tussenkop=zaterdag 18 september
@Normaal=- Sint-Jorisgilde; papiercontainer op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 09.00 uur tot 12.00 uur

- Ouderraad Sint-Franciscusschool; papiercontainer bij de Sint-Franciscusschool aan het Ritaplein van 10.00 uur tot 12.00 uur
- C.V. de Klôtjes, papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en de openbare school

@Tussenkop=Permanente inzameling
@Normaal=- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Rijsingen 13 van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur @Kop1=Aanbrengen stille wegdekken

@Normaal=Op de Liempdseweg, de Ollandseweg en op de Nijnselseweg, Corridor, Lindendijk en Schijndelseweg (tot de rotonde ter hoogte van de Noordelijke Randweg) wordt stil asfalt aangebracht. Tegelijkertijd worden de klinkers van de verkeerstafels in deze wegen vervangen door hetzelfde stille asfalt. In de Liempdseweg worden op de kruisingen tussen de Liempdseweg en de Populierenlaan plateaus aangelegd. Ook ter hoogte van de Populierenlaan en de Donderdonksedijk komen plateaus, maar dat gebeurt in verband met een werk dat we samen met onder andere de gemeente Boxtel uitvoeren.
In de Ollandseweg worden plateaus aangelegd ter hoogte van de Grote Beurs en ter hoogte van de kleine Beurs. Verder wordt deze weg, voor zover gelegen buiten de bebouwde kom, ingericht als erftoegangsweg. De komtraverse verandert uiterlijk niet zo veel, met uitzondering van het deel van de Nijnselseweg tussen de Zuidelijke Randweg en de Schietbergweg. Dit wegvak wordt versmald en het voorzien van trottoirbanden. De weg krijgt dezelfde uitstraling als de Corridor. Het werk start op 16 september en het loopt door tot medio november.

De aannemer start met de Liempdseweg en de Nijnselseweg. De Liempdseweg wordt uitgevoerd in twee fases.
Het gedeelte tussen de Bobbenagelseweg en de gemeentegrens wordt tussen 16 september en 24 september onder handen genomen. De tweede fase omvat de rest van de Liempdseweg, inclusief de kruising met de Bobbenagelseweg. Naar verwachting is de Liempdseweg op 7 oktober klaar.
De werkzaamheden aan de Nijnselseweg hebben betrekking op het deel tussen de Zuidelijke Randweg en de Schietbergweg. Ook hier is sprake van een fasering. Eerst wordt het gedeelte tussen de Schietbergweg en de rotonde ter hoogte van de Oostelijke Randweg aangepakt. Het verkeer Nijnsel - Best wordt omgeleid via de Hoogstraat. Het verkeer van en naar Sint-Oedenrode wordt omgeleid via de Houtsestraat en de Sloef. Om beide wegen te beschermen wordt in de Houtsestraat eenrichtingsverkeer ingesteld in de richting van Sint-Oedenrode en richting Nijnsel over de Sloef.
Als alles volgens planning verloopt worden beide wegvakken op 1 oktober weer vrijgegeven voor het verkeer.

Afdeling Wegen en Groen,
((0413)481372

@Rubriekskop=Verkeer en Wegen
@Kop1=Aanvang inrichting omgeving Mariëndael

@Normaal=Op maandag 13 september is gestart met de inrichting van de omgeving van het nieuwe cultureel centrum Mariëndael. Allereerst wordt de riolering in het verlengde van de Jonker Marcus van Gerwenlaan, en het gedeelte tussen de Mater Lemmensstraat en de Jonker Marcus van Gerwenlaan aangelegd. Verhardingen aan de voorkant van Mariëndael worden daarna aangepakt.
De Mater Lemmensstraat en de Kasteellaan krijgen een groot aantal nieuwe parkeerplaatsen.
De asfaltverharding aan de Kasteellaan en het parkeerterrein voor sporthal de Streepen worden opnieuw ingericht.
@Tussenkop=Afsluiting wegen
@Normaal=Het is noodzakelijk het werkterrein af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Gezien de beperkte omvang van de werkzaamheden zijn er geen omleidingen aangegeven. Hulpdiensten worden over de werkzaamheden geïnformeerd.

Afdeling Wegen en Groen,
((0413)481378

@Kop1=Aanvraag Kapvergunningen
@Normaal=Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 eik , staande in de berm van de Ollandseweg ter hoogte van huisnummer 139 in verband met de slechte conditie.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

@Kop1=Melding te vellen bomen
@Normaal=Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 129 populieren , staande in de berm aan weerszijden van de Sloef tussen Hoogstraat en Vogelenzang. Deze bomen behoren tot 4 verschillende eigenaren en zijn kaprijp. Na de velling worden nieuwe populieren herplant.

- 75 populieren , staande in de berm van de Bikkelkampen, Weievenseweg en Jekschotseweg. De bomen zijn kaprijp en verkeren deels in slechte staat. Na de velling wordt herplant met eik, es en beuk.