Gemeente Ten Boer

Nieuws vanuit Burgerzaken
Datum: 16-09-2004

Identificatieplicht wordt uitgebreid
Per 1 januari 2005 treedt de Wet op de uitgebreide Identificatieplicht in werking. Met ingang van 1 januari 2005 moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als politie of andere toezichthouders daar om vragen. In de praktijk betekent dit dat iedereen van 14 jaar en ouder altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich moet dragen. Meer informatie over de uitbreiding van de indentificatieplicht kunt u vinden via de website van justitie.
Het doel van de identificatieplicht is Nederland veiliger te maken, meer informatie over het veiligheidsprogramma kunt u vinden op www.veiligheidsprogramma.nl.

Reizen naar de Verenigde Staten
Vanaf 26 oktober 2004 moeten ook kinderen, ongeacht leeftijd, in het bezit zijn van een eigen paspoort als ze reizen naar de Verenigde Staten. Kinderen die in het paspoort van één van de ouders staan, zullen niet in de Verenigde Staten worden toegelaten.

Medische verklaring van geschiktheid bij verlenging rijbewijs C/CE/D/DE
Per 1 oktober 2004 treden er een aantal wijzigingen van het Reglement Rijbewijzen in werking. Eén van de wijzigingen betreft het verplicht moeten overleggen van een medische verklaring van geschiktheid bij de vernieuwing van een rijbewijs van de categorieën C/CE/D/DE. Men zal zich dus moeten laten keuren door een arts. Voor het aanvragen van een verklaring van geschiktheid kunt u formulieren halen op het gemeentehuis (tegen betaling).
Bij een vervanging (verlies, diefstal of verslijten) van een rijbewijs hoeft geen verklaring van geschiktheid te worden overlegd. Het is mogelijk om nog voor 1 oktober 2004 het rijbewijs voortijdig te laten vernieuwen zonder keuring.
Dit geldt niet voor 65-plussers!