PERSBERICHT - 2004-09-16

Geïntegreerde programmapresentatie op internet en in nieuwe brochure

SNP 2005: ver weg van 't massale wintertoerisme

Reisorganisatie SNP komt dit jaar met een bijzonder afwisselend, actief en sportief winterprogramma. De winterse avonturen van SNP spelen zich af in bijzondere streken, weg van het massale wintersporttoerisme. In het programma een groot aantal groepsreizen en voor de meer individuele reiziger of voor ouders en kinderen is er een breed aanbod van uitstekende SNP winterhotels.

Nieuw in het programma zijn bijvoorbeeld een zeil- en sneeuwwandelexpeditie Spitsbergen, een sportief langlauf- én sneeuwwandelavontuur in de Canadese Rocky Mountains en een trektocht met een echte eigen (!) hondenslede in het Zweedse Nationaal Park Fulufjället. En dit alles onder leiding van enthousiaste SNP reisleiders, lokale gidsen of UIAGM berggidsen.

Een bijzondere presentatie van het winterprogramma SNP heeft voor de presentatie van het winterprogramma gekozen voor een directe koppeling tussen brochure en internet. In de brochure worden de programmas globaal gepresenteerd en is het geheel doorspekt met leuke verhalen en anekdotes. Op internet staat het uitgebreide programma van dag tot dag, een uitrustingslijst, de heen- en terugreis, beeldmateriaal, prijs, etc.

In de brochure lezen we over de lokale SNP gids Robert Peroni op Groenland wat doet een Italiaan op Groenland en waarom de beklimming van de Hvannadalshnjúkur mislukte tijdens de Vatnajökull expeditie in 2004 (let op: herkansing in april 2005).

Op internet lezen we dat je tijdens de winterweek in de Spaanse Pyreneeën overnacht in Hospederia Hospital de Benasque op sfeervolle tweepersoonskamers vanaf 630 incl. heen- en terugreis en wat je zoal dient mee te nemen op deze reis.

De brochure, waaruit hier een pagina over Noorwegen, kunt u aanvragen via www.snp.nl of bel met de SNP Reiswinkel 024 - 3277000. Het complete programma staat op www.snp.nl

Spitsbergen zeilwandelreis, in de voetsporen van Willem Barentsz Unieke expeditie vanaf stoere tweemaster de Noorderlicht. Spitsbergen ontwaakt net uit een lange winterslaap. Op sneeuwschoenen besneeuwde kusten, ruige gletsjers en bevroren fjorden ontdekken. Snelle zodiacs brengen je aan land waar je oog in oog komt te staan met ijsberen, walrussen, poolvossen en talrijke zeevogels.

Canada Rocky Mountains
Avontuurlijke winterreis door de Canadese Rocky Mountains, een van de mooiste en ongerepte bergketens ter wereld. Een afwisselend programma met veel ruimte voor individuele wensen. De ene dag volg je een gespoorde langlaufroute en gaat op zoek naar het ruim aanwezige wild, de andere dag bind je de sneeuwschoenen onder en trekt ver het hooggebergte in. Overnachtingen in comfortabele appartementen en lodges.

Hondenslede-avontuur in Zweeds Nationaal Park Fulufjället In de directe omgeving van het jongste Zweedse Nationaal Park Fulufjället heeft SNP een werkelijk unieke week ontwikkeld. Dagtochten op sneeuwschoenen, een tweedaagse trektocht met eigen hondenslee, op stap met een lokale kenner van de Saami-cultuur. Het knusse pension van het gastvrije echtpaar Lillemor en Lars vormt de perfecte uitvalsbasis voor een echt Zweedse winteravontuur. Een absolute must!