Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 16-09-2004

Politie betrapt jeugdige inbrekers op heterdaad ASSEN Twee Assenaren, 14 en 17 jaar oud, zijn gistermiddag op heterdaad betrapt bij een poging tot inbraak. Beide heren waren bezig een deur van een dicht getimmerde leegstaande boerderij aan de Marsdijk te forceren toen ze door de politie betrapt werden. De heren werden ingerekend en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval met letsel
BENNEVELD Gistermiddag botste een 62-jarige inwoner van Sleen met zijn auto tegen een boom. De man die over de Haarmaatsdijk linksaf sloeg de Doolhofweg op nam hierbij de bocht te ruim. Hierdoor kwam de man tegen een in de berm staande boom tot stilstand. Zowel de man als zijn 18-jarige dochter sloegen met hun hoofd tegen de voorruit. De dochter werd met nek- en hoofdklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Na onderzoek kon zij later op de avond deze weer verlaten. De auto raakte zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed
DIEVER Een 26-jarige uit Amsterdam afkomstige man is vannacht betrapt tijdens het rijden onder invloed. De man was eerder op de avond, samen met zijn 23-jarige uit Blaricum afkomstige vriend, na bemiddeling door de politie, uit een café aan de Kruisstraat gezet. Beide heren waren toen al behoorlijk in de olie en werden door de politie gewaarschuwd niet te gaan rijden. Na enige tijd werden ze rijdend, met de 26-jarige man achter het stuur, aangetroffen op de Hoofdstraat. Hij blies 815 ug/l. en kreeg hiervoor een dagvaarding. Na onderzoek bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Woningbrand met gewonde
ASSEN Gisteravond ontstond er brand in een woning aan de Aar. De 44-jarige bewoner had de frituurpan aangezet en was zelf in slaap gevallen. De vlam sloeg vervolgens in de pan waarbij de bewoner tijdens het blussen brandwonden opliep aan beide handen. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het brandwondencentrum van het AZG. Door de brand ontstond er in de woning schade op de begane vloer en een gedeelte van de 1e etage. Een kanarie legde het loodje.

Verkeerscontroles
HOOGEVEEN Tijdens verkeerscontroles gistermiddag op de Zuidwoldigerweg en de Toldijk zijn 11 personen bekeurd. 9 bromfietsers hadden na onderzoek op de rollertestbank te veel vermogen en 2 bestuurders droegen geen gordel. Verder werd er een alcoholcontrole gehouden waarbij iedere bestuurder aan de wettelijke eisen voldeed.

RUINEN Op de N375 is gistermiddag een rood licht controle gehouden. 7 bestuurders werden bekeurd.

Autoinbraken
ASSEN Afgelopen nacht werd er in 5 autos in de Van Goghstraat en de Adelaarsweg ingebroken. Van 4 autos werd de ruit ingeslagen en bij 1 kon deze open geschoven worden. De buit bestond uit 1 doos met videobanden en 1 autoradio-cd-speler.

In verband met een studiedag van het Bureau Communicatie zullen de persberichten vandaag 1 x verschijnen.
Bij eventuele ernstige calamiteiten zal er uiteraard berichtgeving volgen. Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707

Roel Hallink tel. 06-51528156 zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 16.30 uur overnemen.