AutoRai

16-9-2004

Fiat toont nieuwe versies van Idea en Stilo

De Stilo Racing, de Stilo M. Schumacher en de Stilo Multi Wagon Uproad. Behalve met deze Stilo-varianten, maakt het Parijse publiek kennis met de Fiat Idea Style en de Idea 5Terre

Een van de hoogtepunten op de Fiat-stand is de Fiat Stilo M. Schumacher, een speciale, gelimiteerde versie die als driedeurs verschijnt en is vernoemd naar zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher. De Fiat Stilo M. Schumacher uitsluitend in de kleur Corsa Rood verkrijgbaar (nagenoeg identiek aan het bekende Ferrari rood)- is prima te herkennen aan de Zender-kit, met in kleur gespoten bumpers, zijskirts en achterspoiler. Af-fabriek wordt de Stilo M. Schumacher tevens voorzien van 17-inch lichtmetalen wielen, sportief getinte pedalen, ESP en Sky Window (lamellen schuif-kanteldak). Uiteraard ontbreekt het bekende Schumacher-logo niet. Motorisch is de Stilo M. Schumacher verkrijgbaar met de 170 pk sterke 2.4 vijfcilinder benzine (bekend van de Abarth-versies) en de
1,9 liter MultiJet common-rail turbodiesel viercilinder (140 pk).

Fiat Stilo Racing
Eveneens sportief getint: de driedeurs Fiat Stilo Racing, die standaard onder andere wordt voorzien van metallic lak, 17-inch lichtmetalen wielen, sportpedalen, zijskirts en een achterspoiler. Achterop prijkt een fraai Racing-logo. Leverbaar in combinatie met een viertal motoren: de 1.4 16V met handgeschakelde 6-bak (95 pk), de 1.6 16V (103 pk), 115 pk sterke 1.9 JTD common-rail turbodiesel en de 1,9 liter MultiJet 16V (140 pk) common-rail turbodiesel.

Fiat Stilo Multi Wagon Uproad
De Stilo Multi Wagon Uproad is meer gericht op avontuur en vrijetijd. De stoere stationwagon is te herkennen aan o.a. de matzwarte accenten en 17-inch lichtmetalen wielen. De Stilo Multi Wagon Uproad is volgend jaar verkrijgbaar met twee dieselmotoren: de 115 pk sterke 1.9 JTD en de 140 pk sterke 1.9 MultiJet 16V.

Fiat Idea Style
Zo op het eerste oog verschilt de buitenkant van de Idea Style in niets van de reguliere Fiat Idea. Echter, schijn bedriegt aangezien de Style-variant is gespoten in een voor de Idea unieke kleurstelling (Pashmina Turquoise). Dankzij de toegepaste, nieuwe Xrallica-techniek behoudt de mica-lak zijn bijzondere, diepe glans. Verder wordt de Fiat Idea Style gekenmerkt door een zeer elegant interieur, dat danig onder handen is genomen. De inzittenden van de Fiat Idea Style genieten onder andere van de meest fraaie high-tech bekledingsstoffen en nappalederen bekleding.

Fiat Idea 5Terre
De Fiat Idea 5Terre, een showcar op basis van de bekende Idea, combineert het dynamische karakter van een SUV met de innerlijke flexibiliteit van een MPV. Tevens verenigt de Idea 5Terre een elegant uiterlijk met het typisch robuuste voorkomen van een terreinbeul.