Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - ramen beslagen: aanrijding en gewonde
Publicatiedatum: 16-09-2004

Beslagen ruiten, in combinatie met laagstaande zon. Dat is er vermoedelijk de oorzaak van geweest dat er woensdagochtend een aanrijding ontstond op de Kallenbroekerweg in Barneveld. Een 71-jarige fietsster uit Barneveld raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde omstreeks half negen, toen een 38-jarige automobiliste, een plaatsgenote van het slachtoffer, over de Kallenbroekerweg richting Otelaarsweg reed. De vrouw werd vermoedelijk verrast door het doorbreken van de zon, terwijl de ruiten van haar auto beslagen waren. Volgens de lezing van de automobiliste zou er uit tegenovergestelde richting een auto genaderd zijn waarvoor zij moest uitwijken. Daar bij zag zij de fietsster, die rechts naast haar in dezelfde richting reed, over het hoofd. Bij de aanrijding liep de 71-jarige Barneveldse verwondingen op aan haar gezicht en arm. De vrouw is per ambulance overbracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger verdacht van mishandelen vriendin
Publicatiedatum: 16-09-2004

De politie heeft woensdagmiddag een 30-jarige Wageninger in zijn woning aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Beiden zouden omstreeks half twee ruzie in de woning hebben gekregen. De ruzie zou volgens het slachtoffer zo hoog zijn opgelopen dat haar vriend haar zou hebben verwond met een stuk glas. Ook zouden er vernielingen zijn aangericht in de woning. Het slachtoffer, een 36-jarige vrouw, had zelf de politie gewaarschuwd. Agenten hielden even later de verdachte in de woning van het stel aan. De verdachte Wageninger ontkende echter allen aantijgingen en beweerde dat zijn vriendin zichzelf met een stuk glas had verwond. Wat er zich precies in de woning van het stel heeft voorgedaan is nog niet duidelijk geworden. De verdachte is na het afleggen van een verklaring vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen -bromfietser strandt tegen winkelpui bij ongeval
Publicatiedatum: 16-09-2004

Een 17-jarige bromfietser uit Voorthuizen is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij op de Hoofdstraat in zijn woonplaats bij een aanrijding betrokken was geraakt. Als gevolg van de aanrijding reed de Voorthuizenaar tegen een winkelpui. De aanrijding gebeurde omstreeks half drie, toen een 21-jarige Veenendaalse automobilist vanaf de Hoofdstraat rechtsaf een inrit in reed. Daarbij zag hij de bromfietser, die rechts naast hem over het fietspad reed vermoedelijk over het hoofd. De bromfietser botste vervolgens tegen de auto van de Veenendaler en kwam vervolgens tegen de pui van een winkel tot stilstand. Het slachtoffer liep weliswaar verwondingen op maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 16-09-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag weer verschillende hardrijders door de mand gevallen. Het verkeershandhavingsteam controleerde op de volgende plaatsen:
- Otterlo, Harderwijkerweg, tussen 07.45 en 13.45 uur werden 23 automobilisten geflitst die harder reden dan de voorgeschreven 80 km/u. Ruim 1900 bestuurders passeerden de controle. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u.

- De flitspaal op de Otterloseweg in Harskamp, waar maximaal 50 km/u gereden mag worden, registreerde tussen 9 en 15 september 480 hardrijders op een totaal aantal van 36.560 passanten.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606