---

Nieuwsberichten
---

Foto: Minister Kamp houdt de regie strak in handen (Hennie Keeris)

Minister op inspectie

16-9-2004 10:04:00

Minister Henk Kamp heeft donderdagmiddag (15 september) een bliksembezoek gebracht aan Noordwijk. Hij inspecteerde daar de voorbereidingen voor de informele ministeriele top die vanavond begint.

Gedurende de twee dagen durende bijeenkomst ontvangt de bewindsman de delegaties van alle 25 lidstaten van de EU. Tijdens deze informele vergadering spreken de ministers onder meer over: de versterking van militaire capaciteiten van de EU, de overname door de EU van de NAVO-missie in Bosnië en de bijdrage van het Europees Veiligheids en Defensiebeleid (EVDB) aan de strijd tegen het terrorisme.

Het meest opvallende punt van discussie is echter de vorming van de snel inzetbare EU-battle groups, de betere coördinatie van de strategische transportcapaciteit en de oprichting van een Europees gendarmeriekorps waaraan naast Nederland ook Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië bijdragen. Tevens vindt de eerste vergadering van de Steering Board plaats, onder leiding van Javier Solana van het onlangs opgerichte Europees Defensie Agentschap. (Fotos: Hennie Keeris) Foto: Nog even gauw het tapijt stofzuigen voor de aankomst van de hoge gasten (Hennie Keeris)

Nieuws Nieuwsberichten