Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet bromfietser over het hoofd

Enschede

Een 73 jr. automobilist uit Enschede sloeg woensdagmiddag 15 september om ongeveer 14.35 uur op de Oldenzaalsestraat in Enschede linksaf een oprit van een woning in. Hierbij zag hij een 17 jr. bromfietser uit Enschede, die over het fietspad parallel aan de Oldenzaalsestraat reed, over het hoofd. Gesteld moet worden dat een en ander binnen de bebouwde kom plaatsvond en de bromfietser dus over de rijbaan van de Oldenzaalsestraat had moeten rijden. Om een aanrijding te voorkomen ging de 17 jr. vol in de remmen en gleed daarbij onderuit tegen de auto van de 73 jr. aan. Met in ieder geval een sleutelbeenbreuk is de 17 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-115156)

Fietster omver gereden

Bromscooter bestuurder rijdt fietster omver en rijdt daarna door

Enschede

Een 14 jr. Enschedees meisje reed woensdagavond omstreeks 18.25 uur over het fietspad van de Haaksbergerstraat in Enschede uit de richting van de Boulevard. Ter hoogte van de Koningstraat werd ze aangereden door een bestuurder van een bromscooter die vanuit de Koningstraat komt en rechtdoor de Emmastraat ingaat. Zowel bestuurder als passagiere kijken nog achterom maar rijden gewoon door. De 14 jr. is met knieletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht iets over de scooterbestuurder en zijn passagiere kunnen vertellen. (04-115246)

Fietsendieven aangehouden

Twee mannen aangehouden die een fiets hadden weggenomen

Enschede

Woensdagmorgen 15 september omstreeks 08.45 uur werd doorgegeven dat op dat moment door twee mannen een fiets werd weggenomen vanaf het Stationsplein in Enschede. De fiets werd door hen geplaatst bij een flat op de hoek Deurningerstraat - Molenstraat in Enschede. Hier werden de twee mannen, die volledig aan het opgegeven signalement voldeden, aangetroffen en aangehouden. De twee, Enschedeers van 25 en 29 jr., zijn overgebracht naar het bureau, daar opgesloten en in de loop van de woensdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De door hen meegenomen fiets, is ook meegegaan naar het bureau en zal, indien er aangifte wordt gedaan, aan de rechtmatige eigenaar cq eigenaresse worden teruggeven. De twee aangehouden verdachten worden vrijdag de 17e september bij justitie voorgeleid. (04-114907)

---- --