Gemeente Franekeradeel


Besluiten B&W 7 september 2004

Aanwijzen trekker van taskforce WMO
Besluit:

* Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanwijzen als trekker voor het proces van het vorm en inhoud geven aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

* T. Piekema aanwijzen als deelnemer aan de werkgroep WMO

Dekkingsvoorstel bodemsanering Prins Hendrikkade 3 accorderen Besluit:
Akkoord gaan met aangegeven wijze van financieren

Illegale aanlegsteigers aan/in de Kromme Gracht te Franeker Besluit:
Alle illegale geplaatste aanlegsteigers verwijderen

Accountantscontrole 2004
Besluit:
De brief van de VNG van 12-08-2004 vooralsnog voor kennisgeving aannemen in afwachting van nader advies over de aanpak van de uit te voeren accountantscontrole

Verkoop panden
Besluit:
Geef de heer Noordenburg van de Franeker Makelaardij opdracht de voormalige Brandweerkazerne aan de Godsacker en het woonhuis aan de Turfkade 16 te verkopen.

Verleende vergunningen
In de periode van 02-09-2004 t/m 08-09-2004 zijn de volgende vergunningen verleend.

Reguliere bouwvergunning

* vergroten van een bedrijfspand Prins Hendrikkade 10, Franeker
* veranderen van een theater Noord 2, Franeker

Sloopvergunning

* slopen van een opslagruimte Tuinen 47, Franeker

Rectificatie verleende sloopvergunning:

* Slopen van een dak Oude Weg 4 te Boer moet zijn Getswerdersyl 2 Sexbierum.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

Alcoholgedoogzone tijdens de agrarische dagen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat tijdens de Agrarische Dagen te Franeker in de periode van 15 t/m 18 september 2004 een alcoholgedoogzone geldt.

De alcoholgedoogzone geldt voor:

* het Raadhuisplein

* van het Raadhuisplein naar de Breedeplaats (via het gedeelte van de Voorstraat)

* de Breedeplaats

* het Sint Martiniplantsoen (rondom de kerk)
* 100 meter rondom het café "de Bogt fen Guné, Vijverstraat 1 te Franeker

* het Sjukelân.

Binnen deze zone is het gebruik of het bij zich hebben van uitsluitend zwakalcoholhoudende drank toegestaan. Bevindt men zich buiten deze zone met alcoholhoudende drank, dan zal door de politie verbaliserend worden opgetreden. Als binnen de alcoholgedoogzone onregelmatigheden plaatsvinden, kan de politie eveneens verbaliserend optreden.

Voorbereidingsbesluit
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad heeft verklaard, dat voor wat betreft het plangebeid Franeker - Zuid, globaal gelegen tussen de Tzummervaart en de Tzummerweg ten zuiden van de stad Franeker, een bestemmingsplan wordt voorbereid, een en ander overeenkomstig de bij het besluit behorende kaart.

De voorbereidingsbesluiten treden met ingang van donderdag 16 september 2004 in werking. Het raadsbesluit en de bijbehorende kaarten liggen met ingang van donderdag 16 september 2004 tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, op de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Aanvragen vergunning Wet Milieubeheer
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

Melkveebedrijf P. Hannema voor veranderingsvergunning (revisie) op het perceel Nieuwbuurtsterweg 42 te Tzum.

Omdat wij voornemens zijn de gevraagde vergunning te verlenen is een ontwerp-beschikking gemaakt. De aanvraag, de ontwerp-beschikking en bijlagen, liggen vanaf 16 september 2004 t/m 14 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Gemotiveerde bedenkingen kunnen tot en met 14 oktober 2004 schriftelijk worden ingediend bij het College van Burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Een afschrift van de bedenking zal worden verzonden aan de aan de aanvrager en de Inspectie Milieuhygiene. Degene die een bedenking indient kan bij een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Desgevraagd bestaat voor een ieder gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. Dit verzoek kan men tot 14 oktober 2004 doen.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling bedenkingen hebben tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen danwel dat de besluitvorming straks afwijkt van het ontwerp-besluit.

Vergunningen Wet Milieubeheer
Het College van Burgemeester en Wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan Melkveehouderij J.S.F. v/d Burg voor een revisievergunning op het perceel Hegesylsterwei 7 te Tzummarum.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvragen met bijbehorende stukken liggen bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker vanaf 16 september 2004 t/m 28 oktober 2004 inzage, elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 uur tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Tot en met 28 oktober 2004 staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:


1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
2. degenen, die tijdig bezwaren hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bezwaar tegen de ontwerp-beschikking te maken.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Meldingen wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in juli en augustus 2004 meldingen zijn ontvangen van:

* T. Zwart Maaimachines, voor een Besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen Milieubeheer op het perceel Swaerderwei 51 te Tzummarum;

* JB Partijgoederen, voor een Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer op het perceel Oud Kaatsveld 9A te Franeker.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Inspraak woongebouw Prins Willem de Zwijgerlaan Franeker Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een (bouw)aanvraag is ingediend voor het realiseren van een woongebouw met 12 wooneenheden aan de Prins Willem de Zwijgerlaan 1 te Franeker (op de locatie van de voormalige landbouwschool).

Het betreffende (bouw)plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Franeker Oost". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het (bouw)plan met ingang van 16 september 2004 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw E. Buwalda van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380435.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel: de gemeente heeft ten aanzien van het (bouw)plan nog geen officieel standpunt ingenomen.

Franeker, 15 september 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

Vrijstellingen
De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

A. tijdelijke vrijstelling als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het plaatsen van een stacaravan op het perceel Getswerdersyl 2 te Sexbierum;

B. met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en/of met toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het vergroten van een tandartsenpraktijk op het perceel Voorstraat 70 te Franeker;


2. het bouwen van 7 woningen en het plaatsen van garageboxen op het perceel Hottingastraat/M. Oostwoudstraat te Franeker, kadastraal bekend gemeente Franeker, sectie B, nummer 2106.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 16 september 2004 gedurende twee weken (A) / vier weken (B) voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 15 september 2004
M.J. Haveman, burgemeester