Provincie Limburg

Subsidie Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds voor gemeenten Beesel en Gulpen-Wittem

Gedeputeerde Staten hebben een bedrag van 581.000,- uit het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds verstrekt aan de gemeente Beesel. De subsidie is bestemd voor de sanering en herinrichting van het gebied Keulseweg-Emmastraat in de kern Reuver. De gemeente Gulpen-Wittem krijgt een subsidie van 228.000,- uit dit fonds voor het realiseren van woningbouw aan de Parallelweg en de sanering van het terrein van een palletfabriek.

Beesel gaat de subsidie gebruiken voor de sanering van een oud fabriekscomplex en een zestal woningen. Er komen een appartementengebouw, tien huurappartementen voor senioren en een groenstrook. De bouw van zeven woningen en een kleine parkeervoorziening aan de westzijde van de Emmastraat maken ook deel uit van dit project.
Het project van de gemeente Gulpen-Wittem omvat de sanering van de palletfabriek van houthandel Bouwmans en de sloop van het gebouw van de voormalige vestiging van de Boerenbond aan de Parallelweg. Na de sloop worden de terreinen heringericht. De hier geplande woningbouw is primair bedoeld voor de inwoners van de kern Wijlre en in tweede instantie voor de overige inwoners van de gemeente. In totaal komen er 33 woningen, zes kavels voor eigenbouw, een appartementencomplex en 19 koopwoningen.

Gedeputeerde Herman Vrehen: Het ontwikkelen en in stand houden van vitale kernen en buurten in Limburg is belangrijk. De kwaliteit van de leefomgeving en het wonen moeten op peil zijn. Deze plannen van de gemeenten dragen hier positief aan bij. De subsidieverleningen passen binnen het beschikbare budget 2004 van het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds, actieprogramma van het thema Vitale kernen en buurten. Het totale budget voor dit fonds bedraagt ruim 17 miljoen.

16-9-2004 09:55