Ingezonden persbericht


McAfee, Inc. introduceert nieuwe online e-mail service voor pro-actieve spamblokkering en virusbeveiliging

Managed Mail Protection van McAfee in midden- en kleinbedrijf

Amsterdam, 16 september - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), marktleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag bekend dat de firma het aanbod van online diensten heeft uitgebreid met McAfee(R) Managed Mail Protection, een nieuw systeem voor Secure Content Management met geïntegreerde functionaliteit voor spamblokkering en anti-virusbeveiliging in de vorm van één geautomatiseerde service via e-mail. Met McAfee Managed Mail Protection is het concept van McAfee Protection-in-Depth(TM) nu ook realiseerbaar in het midden- en kleinbedrijf, op basis van een volledig geïntegreerd beveiligingssysteem via e-mail dat anticiperend optreedt tegen ongewenste post, bedenkelijke inhoud en meegesmokkelde virussen.

McAfee Managed Mail Protection is een kanaalvriendelijke, kosteneffectieve en volledig verzorgde service die ervoor zorgt dat spam-mail en geïnfecteerde bijlagen worden tegengehouden en in quarantaine geplaatst voordat ze het netwerk binnen kunnen dringen. Het is een complete vorm van e-mailbeveiliging die begint met een simpele omleiding van exchange records naar McAfee Managed Mail Protection, waar de berichten "in the cloud" worden gecontroleerd op spam en virussen. De gebruiker is op die manier volledig beschermd tegen bedreigingen via e-mail zonder de noodzaak van extra hardware of software. Het systeem wordt centraal gestuurd en beheerd door McAfee, wat betekent dat de gebruiker ook geen eigen personeel nodig heeft voor beheer van de e-mailbeveiliging. De filteringsmechanismen die McAfee Managed Mail Protection gebruikt om spam en verdachte inhoud te blokkeren, kunnen naar eigen inzicht worden aangepast en het systeem levert gedetailleerde rapporten via internet met statistische informatie over in quarantaine geplaatste e-mail. Ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die de beveiliging van hun e-mail uitbesteden aan McAfee Managed Mail Protection zijn verzekerd van een complete vorm van bescherming, die de productiviteit ten goede komt en tijd vrijmaakt voor de zaken waar het werkelijk om gaat. Bedrijven kunnen zich weer concentreren op het eigenlijke werk, in de geruststellende zekerheid dat de veiligheid van hun e-mail gegarandeerd is.

Volgens onderzoek van Gartner zijn "investeringen in beveiliging in het klein- en middenbedrijf weliswaar een kwestie van prioriteit, maar meer dan
60% van de ondernemingen in deze sector beschikt niet over de mensen en de middelen voor adequaat security management in eigen beheer. Als het gaat om beveiliging, wordt dan ook steeds vaker gekozen voor uitbesteding, om er op die manier voor te zorgen dat de bedrijfsessentiële technische diensten operationeel blijven en op termijn kunnen worden uitgebouwd zonder dat daarvoor direct en op grote schaal hoeft te worden geïnvesteerd in hardware, software en expertise." (Gartner "SMBs: The Biggest Little Outsourcing Market in the World," J. Browning, november 2003).

McAfee Managed Mail Protection geeft ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf de gelegenheid optimaal gebruik te maken van mensen en middelen, de productiviteit te verbeteren en te voorkomen dat externe of interne normen worden gecompromitteerd. Het systeem is voorzien van functies voor anticiperende, op vastgelegde regels gebaseerde spamblokkering en inhoudelijke filtering in zes lagen, waaronder heuristische detectie, filtering volgens het Bayes-model en integriteitsanalyse. Alle binnenkomende en uitgaande SMTP e-mails worden gescreend voordat ze het netwerk kunnen betreden of verlaten. Het systeem werkt met aanpasbare 'black lists' en 'white lists', die de verzameling vormen van door beheerder en gebruiker opgestelde normen aan de hand waarvan het onderscheid wordt gemaakt tussen acceptabele en onacceptabele e-mail. McAfee Managed Mail Protection is compatibel met alle e-mailplatforms (Outlook, Exchange, Lotus) en zorgt voor inhoudelijke filtering via opgestelde beleidsregels, zodat e-mailberichten automatisch worden verwijderd, in quarantaine geplaatst of doorgestuurd op basis van kenmerken die door de systeembeheerder zijn vastgelegd.

"McAfee Managed Mail Protection werkt met de meermaals onderscheiden virus screening engine van McAfee en de bijbehorende spamblokkeringsmechanismen - een eenvoudig te gebruiken en betaalbaar systeem dat alle in- en uitgaande communicatie inhoudelijk beveiligt," aldus Patrick Aalbers marketing manager McAfee. "Het is bovendien een volledig geautomatiseerde en transparante service. Bedrijven die voor McAfee Managed Mail Protection kiezen hoeven dus zelf geen mensen of middelen in te zetten voor controle van het e-mailverkeer. En dat scheelt tijd en kosten."

Beschikbaarheid
McAfee Managed Mail Protection is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar via de channel partners van McAfee. Voor meer informatie en voor informatie over prijzen gaat u naar: //www.mcafee.com.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166

1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl