VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone introduceert exclusieve BlackBerry (R) telefoon

Maastricht, 16 september 2004 - Vodafone Nederland komt met een nieuwe en exclusieve aanvulling op haar populaire BlackBerry(R) van Vodafone serie -de BlackBerry 7100v(tm). Deze telefoon is vanaf half oktober in de winkels verkrijgbaar. De BlackBerry 7100v, ontworpen en vervaardigd door Research In Motion, is een unieke mobiele telefoon die gebruiksvriendelijke spraakdiensten combineert met een snelle en betrouwbare toegang tot e-mail, agenda en contactgegevens, vormgegeven in een innovatief en stijlvol design. De BlackBerry 7100v van Vodafone, met het kenmerkende en vertrouwde Vodafone-menu, is het eerste toestel in zijn soort die verkrijgbaar is op de Nederlands markt en is een uitbreiding op de Vodafone serie van mobiele oplossingen voor zakelijke klanten.

De BlackBerry 7100v van Vodafone heeft een nieuw en innovatief QWERTY toetsenbord, afzonderlijke 'Send' en 'End' toetsen en een met de duim te bedienen draaiwieltje voor snelle en gemakkelijke navigatie. Berichten kunnen snel en gemakkelijk samengesteld worden met SureType(tm), een nieuwe toetsenbordtechnologie van RIM. Mobiele telefoons die met deze technologie zijn uitgerust, maken het voor de zakelijke klant mogelijk om geavanceerde berichten samen te stellen.

Real-time e-mail

Doordat de telefoon is uitgerust met het herkenbare Vodafone icoonmenu en de push-technologie van BlackBerry, is het gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. De push-technologie maakt het mogelijk dat e-mail real-time naar de telefoon wordt gestuurd zonder dat deze handmatig moet worden opgehaald.
Naast effectieve spraakdiensten, kunnen met de BlackBerry 7100v van Vodafone ook e-mail bijlagen geopend en doorgestuurd worden en biedt het de klant snel en gemakkelijk toegang tot een breed scala aan attachments van allerlei soorten opmaak, zoals bijvoorbeeld Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Adobe Acrobat. Tevens biedt de telefoon, naast een geheugen van 32MB, een geavanceerde browsertechnologie, quad-band internationale dekking, een geïntegreerde antenne voor optimaal bereik, een microfoon en Bluetooth ondersteuning.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Beeldmateriaal van de BlackBerry 7100v van Vodafone is beschikbaar via de Vodafone website: www.vodafone.com/media/blackberry

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.