Politie Amsterdam-Amstelland

Jongetjes mishandelen vrouw in tuin
16-9-2004. Woensdagmiddag rond kwart voor twee werd een vrouw in haar tuin mishandeld door twee jongens (10 en 12 jaar). Ze hadden een voetbal in haar tuin geschoten.

De vrouw zag een jongetje in haar tuin staan en vroeg wat hij deed. Tegelijkertijd klom er een jongen over het hek. Toen de vrouw een van hen vastpakte, schopten en beten ze haar. Daarna gingen de jongens ervandoor. Omstanders pakten de een, de ander werd door de politie aangehouden.
Nadat ze een verklaring hadden afgelegd en proces-verbaal was opgemaakt, konden de jongens naar huis.

---

Dode man in woning aangetroffen
16-9-2004. De politie vond woensdagmiddag in een woning in Amsterdam Oud-West het levenloze lichaam van de 62-jarige bewoner. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Omwonenden hadden gezien dat de deur van de woning openstond en vertrouwden het niet. Zij waarschuwden de politie. Agenten troffen de man onder verdachte omstandigheden aan.
Vrouw aangereden door tram
16-9-2004. Woensdagmiddag rond halfvier raakte een 78-jarige vrouw ernstig gewond toen zij op de Amstelveenseweg werd aangereden door een tram. Bij het oversteken zag zij tram 16 over het hoofd.

De trambestuurder kon, ondanks een noodstop, niet voorkomen dat de vrouw werd geraakt. De vrouw viel en kwam met haar hoofd tegen een stoeprand. Ze werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis vervoerd.