Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Motorrijder raakt gewond na aanrijding met personenauto

Borne

Woensdag 15 september reed een 29-jarige automobilist uit Hengelo over de A1 in Borne in de richting van Amsterdam. Hij reed op de linkerrijbaan. In een scherpe bocht naar links kon hij waarschijnlijk door een te hoge snelheid de bocht niet houden. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde een 40-jarige motorrijder uit Enschede, die op de rechter rijbaan reed, naar rechts. De 40-jarige motorrijder kwam op de vluchtstrook terecht, slipte en kwam ten val. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-114932)

Schennispleging en stalking

Politie houdt verdachte aan voor schennispleging en stalking

Goor

Woensdagmorgen 15 september was een 18-jarige vrouw uit Goor omstreeks 06.30 uur bezig kranten te bezorgen aan de Drogerij in Goor toen een man achter haar aanliep. Toen zij een krant in een bus had gestopt en zijn richting opliep, stond de man zichzelf te bevredigen en toonde zijn geslachtsdeel. De 18-jarige vrouw was de man al vaker 's morgens tegengekomen waarbij de man zijn geslachtsdeel ontbloot had. De vrouw belde woensdagmorgen bij een van de woningen aan waarna vanuit deze woning de politie werd gealarmeerd. Aan de hand van het opgegeven signalement en de beschrijving van de auto kwam de politie al gauw op het spoor van de verdachte, een 22-jarige man uit Enschede. Hij werd nog diezelfde morgen omstreeks 07.50 uur in Goor aangehouden op verdenking van stalking en schennispleging. De 18-jarige vrouw deed inmiddels aangifte. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-114891)

Controle op fietsers

30 fietsers bekeurd voor het rijden op het trottoir

Oldenzaal

Woensdag 15 september hielden politieagenten van 08.00 tot 08.40 uur op de Thijlaan in Oldenzaal een controle op de naar school fietsende jeugd. De jeugd bleek hier massaal over het trottoir te fietsen waardoor een gevaarlijke situatie voor de voetgangers ontstond. In totaal werden 30 fietsers bekeurd. (04-114910)


---- --