Provincie Limburg

Virtueel Drielandenpark geopend Drietalige website voor Euregionaal project

In Aken is de website van het Drielandenpark gelanceerd. De openstelling gebeurde tijdens een bijeenkomst van de internationale stuurgroep Drielandenpark. Via een symbolische inlogprocedure gaven vertegenwoordigers van alle negen overheden uit de Euregio Maas-Rijn die deelnemen in het project Drielandenpark groen licht voor de ingebruikname van de website. Die website geeft een beeld van het ontwikkelings¬perspectief van de open ruimte binnen de stedenkring Maastricht Hasselt Parkstad Limburg Aken Luik.

De website is drietalig opgezet en ook te benaderen in drie talen: (www.3landenpark.org, www.3laenderpark.org en www.parc-des-3pays.org).

Samenwerking
Het project Drielandenpark is een samenwerkingsverband van negen overheden in de Euregio Maas-Rijn, die zich samen tot doel stellen om het landelijke gebied tussen de zogeheten MHAL steden (Maastricht, Hasselt, Heerlen, Aken en Luik) te behouden en duurzaam te beheren. Het gebied geldt als het groene hart van de Euregio. Het kent een grote diversiteit tussen de steden en het omliggende platteland, met een enorme rijkdom aan cultuurhistorische, landschappelijke, en ecologische waarden.
Doel van het project is te komen tot de uitvoering van een ontwikkelingsstrategie voor het Drielandenpark door grensoverschrijdende projecten op het gebied van de ruimtelijke ordening, duurzame landbouw, landschaps- en natuurbeheer, en toerisme. Door het goedkeuren van de plannen van werkgroepen uit het samenwerkingsverband staat het licht op groen voor het uitwerken van een reeks projecten en het voorbereiden van financiering hiervoor. Het project wordt gesubsidieerd door de Euregio Maas-Rijn en gefaciliteerd door het Secretariaat van de Benelux Economische Unie. De negen partners in het project Drielandenpark zijn: de Provincie Limburg (NL), het Vlaams Gewest, La Région wallonne, de Belgische Provincies Limburg en Luik, de Duitstalige Gemeenschap van België, de Stadt Aachen, de Landkreis Aachen, en de Bezirksregierung Köln (D).

16-9-2004 11:53