Politie Zuid-Holland-Zuid

16/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-09-2004 - Persberichten District I

PASPOORT
DORDRECHT De politie heeft een 27-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij legitimeerde zich op woensdag 15 september 2004 met een paspoort van een ander. Dat deed de verdachte bij een bedrijf op de Grevelingenweg in Dordrecht. Agenten namen de man mee naar het bureau.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Bij een aanrijding is een personenbusje omgevallen en tegen een verkeersheuvel gedrukt. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 15 september 2004. Het personenbusje reed over de Kerkweg in Zwijndrecht. Bij de kruising met de Moermond kwam van rechts een personenauto die uiteindelijk vol in de zijkant van het busje reed. Achter het stuur zat een 60-jarige man uit Rotterdam. Er raakte niemand gewond.

CONTROLE
DORDRECHT/ ZWIJNDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 27 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 10 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 17 keer voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op woensdag 15 september 2004, op de S.M. Hugo van Gijnweg en de Thorbeckeweg te Dordrecht en de Karel Doormanlaan te Zwijndrecht. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 410 voertuigen.

SLUIPVERKEER
ZWIJNDRECHT- Tijdens avondspits hebben politieagenten gecontroleerd op het sluipverkeer dat richting de Rijksweg A 16 in verboden richting afsloeg. 30 bestuurders gingen in de fout en kunnen binnenkort een bekeuring verwachten. De controle werd gehouden op woensdag 15 september 2004. Ondanks de omleiding gingen de overtreders toch via de secundaire rijbaan op de kruising met de Lorentzstraat linksaf in de richting van de Rijksweg A 16, terwijl de verplichte rijrichting rechtsaf de Lorentzstraat in is.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole in de wijken Stadspolders en Dubbeldam hebben politieagenten 17 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagavond 15 september 2004. Nu de donkere dagen naderen doet de politie Zuid-Holland-Zuid doet een beroep op de weggebruikers ( en de ouders) om vooral te zorgen dat de verlichting in orde is.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagavond, 15 september 2004, omstreeks 21.15 uur, is op de M. Harpertszoon Trompweg een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn bromfiets. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat hij met een rijverbod van 8 uren werd heengezonden. De verdachte krijgt een dagvaarding.

DORDRECHT- Op woensdagavond, 15 september 2004, omstreeks 21.20 uur, is op de Provincialeweg N 3 een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op donderdagochtend, 16 september 2004, omstreeks 02.05 uur, is op de Noordendijk een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

IN SLAAP GEVALLEN
DORDRECHT- Een 27-jarige auto-inbreker uit Dordrecht is samen met zijn hond in een personenauto in slaap gevallen en kon eenvoudig door politieagenten worden ingerekend. Dit gebeurde op woensdagavond, 15 september 2004, omstreeks 23.35 uur, in de Hart Nibbrigstraat. De eigenaar van een personenauto zag dat de man in zijn auto lag te slapen. Politieagenten troffen op de achterbank spullen aan die in een plastic tas waren gereed gezet om mee te nemen. Voor het zover kwam, viel de verdachte in diepe slaap. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

SOFTDRUGS
HENRDIK-IDO-AMBACHT- Twee mannen van 31 en 33 jaar zijn door politieagenten aangehouden, nadat in hun auto ongeveer 1 kilo marihuana werd aangetroffen. Dit gebeurde op donderdagochtend, 16 september 2004, omstreeks 00.40 uur, tijdens een controle op de parkeerplaats Sandelingen West langs de Rijksweg A16. De verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT- Op donderdag, 16 september 2004, omstreeks 03.00 uur, is ingebroken in een bedrijf aan het Sint Jacobsplein. Omwonenden hoorden glasgerinkel en zagen een man weglopen. Politieagenten hebben deze man ondanks een zoekactie niet meer gevonden. Bleek dat een ruit met een baksteen te zijn ingegooid en er vervolgens een computer was gestolen.