AutoRai

16-9-2004

Trulli tekent contract bij Toyota Panasonic Racing team

Het Toyota Panasonic Racing team heeft vandaag bevestigd dat Jarno Trulli voor het Toyota team zal gaan rijden. De Italiaan tekende afgelopen dinsdag (14 september) een contract voor twee jaar op het hoofdkantoor van Toyota Motorsport in Keulen.

Hiermee wordt hij partner van Ralf Schumacher, die ook in 2005 zijn debuut maakt voor het Formule 1 team van Toyota. Trulli zal vandaag voor de eerste keer een Toyota Formule 1 bolide besturen op het Britse Silverstone circuit.

Jarno Trulli is een van de slechts vier coureurs die in 2004 een overwinning boekte tijdens een Grand Prix. Hij domineerde de Grand Prix van Monaco, waar hij zijn eerste Formule 1 overwinning behaalde. Tijdens zijn acht jaar durende carrière, stond Jarno vier maal op het podium en scoorde hij twee maal pole position.

Toyota plant momenteel de derde auto in 2005 in voor Ricardo Zonta voor de vrije trainingen op de vrijdag. Hij zal zich ook inzetten voor intensief testwerk, naast Olivier Panis.

Ryan Briscoe zal in 2005 eveneens onder contract staan bij Toyota. Hij zal echter geen regelmatige testrijder zijn voor de renstal. Desalniettemin zal hij door het Toyota team worden gesteund bij het zoeken naar een racestoel voor volgend jaar.

Teambaas Tsutomu Tomita
Het is geen geheim dat we sinds enige tijd contacten hadden met Jarno Trulli over de mogelijkheden om bij het Panasonic Racing team te komen rijden, maar in tegenstelling tot de berichten, hebben we pas deze week de contractdetails rondgemaakt. Jarno heeft dit seizoen zijn volwassenheid laten zien als all round talent in zowel de kwalificaties als de races. Wij gaan ervan uit dat hij de perfecte teamgenoot zal zijn voor Ralf tijdens het komend seizoen. Ik wil hierbij graag benadrukken dat de twee binnen het team als gelijkwaardige rijders zullen worden beschouwd. We kijken ook uit naar het feit dat Ricardo in 2005 als vrijdagrijder bij het team blijft. Samen met Olivier heeft Ricardo de afgelopen twee jaar laten zien dat hij over grote betrokkenheid en motivatie beschikt. Ik ben er van overtuigd dat zowel Olivier als Ricardo goed zullen presteren in hun test- en ontwikkelingsrollen bij Toyota. Met Ralf, Jarno, Olivier en Ricardo, denk ik dat Panasonic Toyota Racing een van de sterkste teams heeft in de Formule 1 voor seizoen 2005.