Gemeente Nieuwegein

Procedure Bestemmingsplannen bedrijvenpark Het Klooster gestart

Het college van B&W heeft besloten om twee bestemmingsplannen in procedure te brengen voor de aanleg van Bedrijvenpark Het Klooster. Dat kan nu de Commissie MER positief heeft geadviseerd over de milieueffectrapportage. De procedures starten op 28 september 2004 met de ter inzage legging van de ontwerp- bestemmingsplannen voor een periode van vier weken. Gedurende deze termijn kan iedereen zijn zienswijze over deze plannen bij de gemeente indienen. Op basis van de reacties besluit de gemeenteraad of de plannen definitief vastgesteld kunnen worden. De beide ontwerpbestemmingsplannen beslaan een groot deel van het toekomstige bedrijvenpark Het Klooster.

Twee plannen
Het ontwerpbestemmingsplan "Het Klooster 2004, correctieve herziening" omvat een deel van het bedrijvenpark (65 hectare), de natuur-, recreatie- en cultuurzone (met de Nieuwe Hollandse Waterlinie), de verbreding van het Lekkanaal én de agrarische gebieden. Het gaat hierbij om een globaal bestemmingsplan dat later via uitwerkingsplannen verder gedetailleerd wordt.
Het andere ontwerpbestemmingsplan, genaamd "Het Klooster-Zuid, correctieve herziening", is gericht op het entreegebied van het bedrijvenpark en het ten zuiden daarvan gelegen bedrijventerrein van 25 hectare.

Correctieve herziening
Bij beide plannen gaat het om zogenaamde correctieve herzieningen van een deel van het bestemmingsplan "Het Klooster 2002". Dit betekent dat er direct een ontwerpbestemmingsplan opgesteld wordt, in plaats van eerst een voorontwerpbestemmingsplan met daaraan gekoppeld een inspraaktraject en vooroverleg. Hiervoor is gekozen omdat er geen noemswaardige veranderingen zijn ten opzichte van het plan uit 2002. De bestemmingsplanprocedures zijn opnieuw gestart omdat de Raad van State in december 2003 zich heeft onthouden van goedkeuring aan het bestemmingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2002.

Invoerdatum 16-9-2004