Ingezonden persbericht


Persbericht

Ruim 140.000 kinderen op pad voor Jantje Beton Loterij

Utrecht, 15 september 2004 - Grote kans dat ze deze week bij u aanbellen: de jonge verkopers van de Jantje Beton loten. Meer dan 140.000 kinderen van ruim 1.150 basisscholen in het hele land doen mee. Zo ook basisschool .* uit . Met de loten zijn mooie prijzen te winnen. Maar belangrijker nog, de koper steunt zowel de projecten van Jantje Beton als de school die de loten verkoopt. De helft van de opbrengst mag de deelnemende school namelijk zelf besteden aan bijvoorbeeld speelmateriaal, een nieuwe computer of een schoolreisje.

Dit jaar werd de Jantje Beton Loterij op bijzondere manier ingeluid door niemand minder dan Pluk van de Petteflet. In zijn rode kraanwagentje leverde hij de loten af bij één van de deelnemende basisscholen. De 140 leerlingen zorgden voor een enthousiaste ontvangst.

De combinatie van Pluk van de Petteflet en Jantje Beton is geen toevallige. In november gaat de film Pluk van de Petteflet draaien in de Nederlandse bioscopen. Annie M.G. Schmidt schreef het verhaal van Pluk, een bijzonder jongetje dat woont in de Torteltuin. Tot grote schik van Pluk en de dieren van de Torteltuin wordt dit bijzondere speelgebied bedreigd door sloop. Gelukkig bedenkt Pluk een slim plan, zodat de Torteltuin gered wordt! Het spannende verhaal van Pluk sluit naadloos aan bij Jantje Beton, die al ruim 36 jaar opkomt voor speelkansen van kinderen in Nederland.

De Jantje Beton Loterij loopt van 15 tot en met 29 september 2004. De loten kosten E 1,50 per stuk. Het prijzenpakket wordt gesponsord door het bedrijfsleven. Op de site www.jantjebeton.nl is een overzicht te vinden van de te winnen prijzen.

Informatie voor de redactie

De foto bij dit bericht is ook in een hoge resolutie beschikbaar. Wilt u deze ontvangen of wilt u meer informatie over Jantje Beton dan kunt u contact opnemen met Monica Kiezebrink, hoofd communicatie Jantje Beton, telefoon (030) 242 72 56 of 06 2953 0530.

Voor meer informatie omtrent de film Pluk van de Petteflet kunt u contact opnemen met de afdeling Publiciteit van Warner Bros., telefoon (020) 680 23 76.


* Via http://www.jantjebeton.nl/loterij/scholen/ kunt u achterhalen welke scholen er bij u in de regio meedoen.

---- --