1e persbericht van donderdag 16 september 2004

Eindhoven 16-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Na waarschuwing toch dronken achter stuur gestapt

Op de Laagstraat is donderdag rond 2.55 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man werd tien minuten eerder op de Baarsstraat aangesproken door de politie. Hij stond toen naast zijn auto. De politie zag dat hij niet stevig op zijn benen stond en vermoedde dat hij had gedronken. Hij werd toen gewaarschuwd om niet te gaan rijden. Even later kwamen ze de man op de Hoogstraat al rijdende in zijn auto tegen. Er werd een blaastest afgenomen en bij de man werd een promillage van 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Geert Grootestraat een blauwe Peugeot 406 met het kenteken 77-HR-RS gestolen.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Op het Stratumseind is woensdag om 15.00 uur een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd door getuigen betrapt toen hij inbrak in een auto. Zij hielden hem in bedwang totdat de politie kwam. Deze hield hem aan en vond in zijn binnenzak een gestolen autoradio. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Agressieve fietsendieven

Drie mannen uit Den Haag (17 en 19 (2x) jaar) zijn woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Vlokhovenseweg. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor op de Bisschop Bekkerslaan probeerden een fiets weg te halen. Toen omstanders daar wat van zeiden, dreigde het drietal hen met een bus pepperspray. Ze zouden er ook mee hebben gespoten, waarna ze er vandoor gingen. De gewaarschuwde politie trof het drietal vervolgens op de Vlokhovenseweg aan in een auto. Ze voldeden aan het signalement, werden aangehouden en zijn ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Een 44-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 18.45 uur aangehouden op de Bleekweg. Dat gebeurde nadat bij de politie de melding was binnengekomen dat de man daar voor overlast zorgde. Toen agenten de man wilden wegsturen, begon hij hen uit te schelden en te bedreigen. Na zijn aanhouding sloeg en krabte hij één van de agenten, waardoor deze wondjes aan zijn gezicht opliep. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met krik geslagen bij verkeersruzie

Op de Noord Brabantlaan kregen twee automobilisten woensdagavond omstreeks acht uur ter hoogte van het viaduct bij het Evoluon ruzie. Een 46-jarige automobilist uit Eindhoven heeft daarbij klappen opgelopen met een autokrik en werd daarbij bedreigd met de dood. Zijn auto liep daarbij ook schade op. Een vrouwelijke passagier van de man die de klappen uitdeelde, maakte een eind aan de vechtpartij door tussen hen in te gaan staan. Hierna stapten de man en de vrouw in een witte Volkswagen Polo en reden weg in de richting van de Tilburgseweg Oost. De identiteit van degene die met de krik sloeg is onbekend. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten verzorgen aan een hoofdwond. Hij deed aangifte.

Helmond: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een kantoor aan de Molenstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een computer met toetsenbord gestolen. Er is een ruit vernield.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een loods aan de Mierloseweg heeft de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij met in totaal 463 planten ontmanteld. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 44-jarige verdachte Helmonder werd rond 14.40 uur aangehouden toen hij het betreffende terrein op kwam lopen. De man is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Zoon bedreigt moeder

Een 24-jarige Helmonder is woensdag om 19.50 uur in zijn woning in Helmond aangehouden. Hij had zijn 53-jarige moeder met een mes bedreigd. De vrouw wilde dat haar zoon vanwege zijn gedrag niet meer in huis bleef. De zoon is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Rookwaren gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Deurneseweg is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekend aantal rookwaren gestolen. De dader kwam binnen door de schuifdeuren van het pand open te breken.

Asten: Snelheidscontrole

Op de Lienderweg, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur, zijn woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur zeventig automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Er werden 1055 voertuigen gecontroleerd.

Deurne: snelheidscontrole

93 automobilisten die te hard reden op de Europastraat zijn woensdagavond bekeurd. Tijdens de controle die tussen 19.30 en 21.30 uur plaatsvond zijn in totaal 632 autos gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. De maximumsnelheid is 50 km per uur.

Geldrop / Eindhoven: Bestuurder gestolen auto ontkomt na achtervolging

Donderdag om 7.55 uur zagen politiemensen op de Molenstraat in Geldrop een rode Opel Kadett rijden. Omdat zij wisten dat de auto was gestolen zetten zij de achtervolging in. De achtervolging ging via allerlei wegen in Geldrop waarbij allerlei verkeersovertredingen werden gepleegd. Op de Eindhovenseweg raakte de achtervolgde auto een andere personenauto die voor het rode licht stond te wachten. De achtervolging ging via Riel naar Eindhoven. In Stratum raakte de politie uiteindelijk de Opel op de St. Bonifaciuslaan kwijt. Bij de achtervolging voerde de politieauto blauwe lamp en tweetonige hoorn.

Lieshout: Auto uit garagebox gestolen

Vanuit een garagebox bij een woning aan de Broeksteeg is in de nacht van woensdag op donderdag een blauwe Saab 900 met het kenteken NH-PL-84 gestolen. De garage was niet afgesloten.

Oirschot: Automobiliste botst tegen boom

Op de Spoordonkseweg is woensdagavond rond 22.45 uur een 22-jarige automobiliste uit Oirschot de controle over haar stuur verloren. Zij botste hierdoor aan de rechterkant van de weg tegen een boom. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Veldhoven: Bromfietscontrole - Jongen bedreigt en beledigt politiemensen

Woensdag om 15.15 uur is op de Julianastraat een 17-jarige Veldhovenaar aangehouden. De jongen werd tijdens een bromfietscontrole staande gehouden. Zijn bromfiets bleek technisch niet in orde en moest daarom mee naar het bureau. De jongen begon de politiemensen uit te schelden en bedreigde hen met de dood. De jongen werd op het bureau gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij naar huis, de bromfiets bleef op het bureau.

Een 16-jarige jongen uit Veldhoven werd aangehouden omdat hij op de Heerbaan politiemensen beledigde. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal

Opgemaakt.

De controle

De bromfietscontrole was rond het Citycentrum en duurde van 14.00 tot 22.00 uur. Ruim 80 brom- en snorfietsen werden aan een controle onderworpen. In totaal zijn 53 bekeuringen uitgeschreven. 33 brom- en snorfietsen hadden een te hoog vermogen. 7 bestuurders droegen geen helm of hadden de helm niet goed op. Verder waren er verbalen voor slechte remmen, rijden zonder verzekering, rijden op busbaan en voetpad en rijden door rood. Vier bromfietsen zijn in beslaggenomen omdat ze technisch niet in rode waren.