Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 september 2004


APELDOORN - Vrouw lichtgewond door aanrijding


Een 82-jarige Apeldoornse vrouw raakte woensdagmiddag op de Hofstraat lichtgewond door aanrijding met een bus van Connexxion. De 55-jarige buschauffeur uit Apeldoorn reed over de Hofstraat toen de vrouw rond 15.20 uur plotseling de rijbaan overstak. De rechter buitenspiegel raakte de schouder van de vrouw zodat zij ten val kwam. Een ambulance bracht de vrouw met een pijnlijke schouder naar het Lukasziekenhuis.


UDDEL - Jongen voorkomt diefstal brommer


Een 16-jarige jongen uit Uddel heeft woensdagavond op de Garderenseweg de diefstal van zijn bromscooter voorkomen. De brommer stond op slot bij het verenigingsgebouw toen een omstander de eigenaar rond 22.15 uur waarschuwde dat twee mannen de bromfiets in een witte bestelbus inlaadden. Op het aanroepen reageerden de twee mannen met een smoes en gooiden de tweewieler uit de bus. De 16-jarige eigenaar kon de brommer nog aanpakken en zo schade voorkomen. Hij lichtte de politie in die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Winkeldievegge aangehouden


De politie heeft woensdag in een winkel aan de Hoofdstraat een 29-jarige vrouw uit Polen aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. De vrouw stopte rond 16.15 uur voor ruim 500 euro aan parfumerieartikelen in haar tas en verliet de winkel. Een medewerkster van de winkel, die de vrouw in de gaten hield omdat zij zich verdacht gedroeg, ging de vrouw achterna en droeg haar over aan de politie. De politie nam de winkeldievegge voor verhoor mee naar het bureau en maakte proces-verbaal op. De vrouw werd daarna, met een ontzegging voor de winkel, heengezonden.


APELDOORN - Tien overtreders betrapt


De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de Maten enkele controles gehouden en in totaal tien verkeersovertreders betrapt. De politie gaf vijf automobilisten een boete voor het rijden zonder gordel en vijf bestuurders kregen een bon voor het rijden door het rode verkeerslicht.


Einde berichten



---- --