Provincie Zuid-Holland




Aanleg fietspad 10 stap dichterbij

Aanleg van Fietspad 10 van Clingendael via de Vlakte van Waalsdorp naar het Achterom in Meijendel is mogelijk met minimale aantasting van het kwetsbare duingebied. Dit is de uitkomst van een tracéstudie die onlangs is afgerond. Gedeputeerde Staten hebben dinsdag 14 september de tracénota Fietspad 10 voor inspraak vrijgegeven. De tracénota bevat onder meer een voorstel voor het compenseren van de effecten op de natuur.

De tracénota is een stap op weg naar de aanleg van dit veelbesproken fietspad. De nota beschrijft de voorkeursroute voor het fietspad, die het resultaat is van zorgvuldig onderzoek en overleg met belanghebbenden. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van wandelaars, ruiters en natuurliefhebbers. Daarnaast is het gebied in gebruik als waterwingebied en als militair oefenterrein. Bovendien valt het gebied onder de Europese Habitatrichtlijn. Ingrepen zoals dit fietspad moeten hieraan worden getoetst.

Gedeputeerde Staten hebben de nota vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode loopt van 20 september tot 1 november. In dit verband worden twee inloopavonden georganiseerd voor belangstellenden. Op donderdag 7 oktober is dat in de Triomfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan 154 in Den Haag van 19.30 tot 21.30 uur. En op dinsdag 12 oktober in de Paauw aan de Raadhuislaan 22 in Wassenaar van 19.00 tot 20.30 uur. Hier vindt tussen 20.30 en 22.00 uur tevens een debat plaats tussen voor- en tegenstanders van dit fietspad. Nadere informatie is binnenkort te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl onder Verkeer.

In november zullen alle schriftelijke reacties worden gebundeld ten behoeve van de definitieve tracékeuze. Deze vindt naar verwachting plaats in december 2004. Vervolgens zal de gemeente Wassenaar worden gevraagd om een aanlegvergunning te verlenen. In het gunstigste geval kan het fietspad begin 200 7wordenopengesteld.

Bron: Afdeling communicatie, telefoon 070 441 66 22