STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND

Eerste Alzheimer Gala in Rotterdam groot succes

Ter ere van het 20-jarig jubileum werd op 14 september 2004 de Cruise Terminal in Rotterdam omgedoopt tot stijlvolle locatie voor het Alzheimer Jubileum Gala. Hoogtepunt van de avond was een kunstveiling onder leiding van Paul de Leeuw. Maar liefst 230 gasten hadden plaatsgenomen aan de tafels die het bedrijfsleven voor het goede doel had gekocht. De totale opbrengst van de avond is bijna 45.000 euro.

Kunst is een belangrijk middel om in contact te komen met de wereld van mensen met dementie. Daarom is 'Kunst en dementie' het thema voor het jubileum van Alzheimer Nederland. Het Alzheimer Gala sloot hierbij aan. De opening werd verricht door Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat, oud-voorzitter van de Stichting Alzheimer Nederland. Daarna volgde de one-man-show van verhalenverteller Fred Delfgauw. Het theater gezelschap Opera Della Casa warmde de aanwezigen op voor het hoogtepunt van de avond. Paul de Leeuw nam de veilinghamer in de hand en veilde twaalf kunstwerken.

Vijf schilderijen waren gemaakt door mensen met dementie uit het verpleeghuis het Zonnehuis in Doorn. Daarnaast hadden ook bekende kunstenaars als Dick Bruna en Anton Heyboer voor deze veiling stukken afgestaan. De avond werd afgesloten door zanger Bryan B. en het Trio Becker.

Het succes van het eerste Alzheimer Gala kwam mede tot stand dankzij de belangeloze medewerking van de artiesten en een aantal beeldend kunstenaars. Gasten van het Gala steunen het goede doel op een leuke avond met volop gelegenheid tot netwerken. Met de opbrengst financiert Alzheimer Nederland nieuwe projecten om mensen met dementie te helpen. Voor volgend jaar september is een nieuw Gala gepland.

Noot voor de redactie,