Gemeente Dalfsen

16-09-2004

Doe gewoon, houd Dalfsen schoon!

Op de derde vrijdag van september staat Dalfsen -net als in 2003- in het teken van de grote opruimactie van zwerfafval. Bijna 600 scholieren gaan samen met burgemeester Leo Elfers, alle wethouders, diverse raadsleden en de medewerkers van de vier wijkteams vanaf 10:00 uur de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Om iedereen bewust te maken van het feit dat een schone gemeente Dalfsen in belangrijke mate bijdraagt aan het woongenot, wordt naast de opruimactie ook de slogan " Doe gewoon, houd Dalfsen schoon " geïntroduceerd.

Wethouder Jan Ophoff (Milieu) geeft vrijdagochtend op de gemeentewerf aan de Prins Hendrikstraat in Dalfsen het startsein voor de actie. Hij onthult de nieuwe slogan en maakt bekend hoe Dalfsen zich met deze slogan gaat manifesteren.

VCA-certificaat
Gelijktijdig met de start van de grote opruimactie van zwerfafval besteedt het gemeentebestuur aandacht aan het recentelijk behaalde VCA certificaat van de afdeling Onderhoud en Beheer. Het VCA, dat staat voor Veiligheids Checklist Aannemers, is een integraal veiligheidssysteem voor veiligheid, gezondheid en milieu. Het VCA-systeem is gebaseerd op drie peilers:

1. Een handboek waarin uitgangspunten en procedures zijn vastgelegd.
2. Scholing van betrokken medewerkers en leidinggevenden waardoor zij zich bewust worden van de verschillende
veiligheidsaspecten en -procedures.

3. Verplichte keuringen van alle gereedschappen en machines.

Bij controle door het keuringsinstituut KIWA vlak voor de zomervakantie bleek dat aan alle eisen werd voldaan

Het VCA-systeem is een belangrijk instrument om bepaalde bedrijfsprocessen beter te beheersen en aantoonbaar te maken. Daarmee wordt de efficiëntie en effectiviteit van een aantal specifieke processen geoptimaliseerd met als resultaat een planmatige aanpak van een verbeterde zorg voor het milieu, veiligheid en het welzijn van de medewerkers van de buitendienst.