Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 september 2004


Geesteren - Auto tegen boom


Woensdag is rond 16.00 uur een 37 jarige Aaltenaar met zijn auto tegen een boom gebotst. De man reed over de Needse Tolweg vanaf Neede. Door onbekende reden raakte hij de controle over de auto kwijt en botste vervolgens tegen twee bomen. De auto raakte total loss. De Aaltenaar bleef ongedeerd.


Ruurlo - Jongen raakt gewond


Bij een aanrijding op de kruising Kerkstraat / Leeuwerikstraat raakte woensdagmiddag omstreeks 12.25 uur een 8 jarige jongen uit Ruurlo gewond. Op de kruising werd door een 69 jarige automobilist uit Ruurlo geen voorrang verleend aan een groepje fietsende jongens op het voorrangsfietspad. De jongens kwamen door de botsing ten val, waarbij één van de jongens licht gewond raakte. Hij had een pijnlijke knie.


Winterswijk - Diefstal bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Stevenstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Men is over de omheining van het terrein geklommen en vervolgens werd een slot van een loods vernield. Daar werden uit een bedrijfsbus onder andere een motorzaag en twee lasers weggenomen.


Halle - Inbraak in woning


In een woning aan de Pluimersdijk werd woensdagmiddag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een schoudertas, met daarin een portemonnee en diverse pasjes. Verder mist men een geldkistje met daarin een onbekend geldbedrag. In een naastgelegen woning werd ook ingebroken. Hier werd de gehele woning doorzocht. Volgens de bewoners werd niets weggenomen.


Winterswijk - Inbraak bij benzinestation


In de nacht van woensdag op donderdag rond 06.15 uur werd ingebroken bij een benzinestation aan de Tuunterstraat. Er werd een ruit van de shop vernield. Men ging er vandoor met een onbekende hoeveelheid sigaretten en shag. Dit politie is een onderzoek gestart.


Zieuwent - Insluiping bij bedrijf


Woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur werd uit een kantoor van een bedrijf aan de Dorpsstraat een onbekend geldbedrag weggenomen. Vermoedelijk is men binnengekomen via een niet afgesloten deur. De politie heeft in de omgeving een onderzoek verricht en verzoekt mensen die tussen deze tijdstippen iets gezien hebben zich te melden. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Gaanderen - Vernielingen


In de nacht van dinsdag op woensdag werden bij een cafetaria aan Hoofdstraat een reclamebord van de muur getrokken en vlaggen vernield. Ook werd een fietsenstandaard omver getrokken. Van een voor het pand geparkeerde auto werd een achterlicht vernield. Door een buurtbewoner werd die nacht rond 03.00 uur lawaai gehoord op straat. Mogelijk dat iemand iets gehoord of gezien heeft.


Harreveld - Auto in brand


Woensdagmorgen rond 07.45 is de auto van de een 22 jarige Winterswijkse in brand gevlogen. De Winterswijkse reed over de Varsseveldseweg richting Groenlo toen zij rook onder haar dashboard zag komen. Zijn kon de auto nog tot stilstand brengen op de parkeerplaats. Een passerende automobilist kon de auto blussen met een brandblusser. De brandweer Wish heeft de nacontrole gedaan. De auto moest worden afgesleept en is vermoedelijk total loss.


Ruurlo - Man zakt door dak


Een 34 jarige inwoner uit Warnsveld is woensdagmorgen tijdens werkzaamheden gewond geraakt. De man is tijdens schilderwerkzaamheden aan een pand aan de Garvelinkplein door het golfplaten dak gezakt en kwam ongeveer 3,5 meter lager op de stoep terecht. De Warnsvelder had verwondingen aan zijn arm en werd overgebracht naar het Spittaal. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.


Varsselveld - Ongeval


Na een aanrijding op de Oostelijke Rondweg raakte woensdag rond 07.55 uur een 38 jarige Didamse gewond. Een 53 jarige Aaltenaar wilde op de Oostelijke Rondweg keren. Tijdens deze manoeuvre zag hij de hem tegemoet komende auto van de Didamse over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De Didamse moest worden overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij pijn in de borststreek had. De auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.


De Heurne - Meisje gewond


Een 16 jarige meisje uit De Heurne raakte woensdagavond rond 20.20 uur gewond. Het meisje fietste naast een vriendin die op een paard zat. Op een kerkepad tussen de Stegerdijk en Spekkendijk schrok het paard ergens van en raakte het fietsende meisje. Hierdoor viel ze van de fiets. Zij had een behoorlijke beenwond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Openbare dronkenschap


De politie heeft woensdagavond een 35 jarige Zwollenaar aangehouden. De man zat op een oprit van een woning aan de Terborgseweg een fles sherry te drinken en was stomdronken. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kan een boete inzake openbare dronkenschap tegemoet zien.


Neede - Snelheidscontrole


De politie heeft woensdagmorgen naar aanleiding van klachten van buurtbewoners gecontroleerd op de Eibergseweg. Van de 100 gecontroleerde bestuurder reed er een te hard. De snelheid bedroeg 58 km, terwijl 50 km is toegestaan.


EINDE BERICHTEN



---- --