Ingezonden persbericht


Internet Security Systems Nederland start Sales Academy

Driejarige opleiding vergroot algemene security-kennis ISS-partners

Capelle a/d IJssel, 16 september 2004 - Internet Security Systems (ISS) start in Nederland met de ISS Sales Academy. Deze opleiding voor accountmanagers van Nederlandse ISS-partners heeft als doel de algemene security-kennis en verkoopvaardigheden te vergroten. De ISS Sales Academy combineert theoretische kennis, rollenspelen en het uitwisselen van praktijkervaringen. Het initiatief beperkt zich niet tot alleen ISS-producten, maar richt zich op het vergroten van kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van security in het algemeen. De opgedane kennis en vaardigheden worden geconsolideerd in trainingstrajecten van drie jaar. De eerste trainingen, verzorgd in samenwerking met DOOR Training & Consultancy in Zeist, hebben inmiddels plaatsgevonden.

"Voor ISS is algemene kennis over security onder de partners van cruciaal belang. Klanten verwachten immers meer dan alleen een product. Advies en ondersteuning zijn minstens zo belangrijk, evenals kennis van de klantomgeving waarin onze beveiligingsproducten worden ingezet", zegt Jos Nijsen, country manager Nederland bij Internet Security Services.

De trainingen van de ISS Sales Academy vinden vier maal per jaar plaats, waarbij ISS zelf de partners selecteert en uitnodigt. De deelnemers worden door DOOR-oprichter Bart van Luijk en coaches van ISS getraind in security-kennis, productkennis en verkoop-skills.

Cursisten zijn enthousiast over de interactieve opzet van de academy. "Eindelijk een cursus waar je geen 200 slides over je heen krijgt, maar afwisselende sessies. Relevante rollenspelen dagen je uit actief mee te doen en mee te denken. Ook is het leerzaam en verfrissend om te zien hoe conculega's de dingen aanpakken", zegt Ronald Jansen, accountmanager bij Vosko Networking BV.

Marcel van Doorm, accountmanager bij Q&I Nederland BV, vult aan: "Wat ik vooral waardeer is dat ISS niet alleen zijn eigen salesforce traint, zoals gebruikelijk is. ISS laat zien het channel-model serieus te nemen door het gehele kanaal te trainen. En dat gaat verder dan alleen direct fabrikant- en productgerelateerde kennis."

De Sales Academy van Internet Security Systems is een Nederlands initiatief. Bij gebleken succes zal dit initiatief naar verwachting ook in andere Europese landen worden uitgerold.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico´s voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.