Ingezonden persbericht


Persbericht

3COM KONDIGT NIEUWE SNELLE DRAADLOZE BRIDGES AAN
Nieuwe high-speed 11g draadloze bridges leggen verbindingen tussen gebouwen en besparen bedradingkosten

Maarssen, 16 september 2004 3Com Corporation (Nasdaq: COMS) kondigt vandaag nieuwe 802.11g building-to-building draadloze bridges aan waarmee klanten snelle draadloze verbindingen tussen twee of meerdere gebouwen kunnen maken. Als onderdeel van de 3Com® oplossingen voor netwerkuitbreiding zijn de draadloze bridges van 3Com ideaal voor klanten die willen besparen op de installatiekosten van bedrading tussen gebouwen binnen een straal van 15 kilometer. 3Com biedt twee typen draadloze bridges: een vaste, zelfstandige bridge voor buitengebruik en een bridge voor binnengebruik met een reeks antenneopties. Hiermee wordt de klanten een keuzemogelijkheid geboden op basis van hun unieke gebruikseisen. Bedrijven, scholen, overheidskantoren en gezondheidsfaciliteiten kunnen van deze zogenoemde building-to-building draadloze bridges gebruikmaken als een kosteneffectieve aanvulling op een centraal netwerk om informatie en afbeeldingen over te brengen, betrouwbare internettoegang te bieden en mobiele gebruikers te ondersteunen.

Wij blijven werken aan het verbeteren en uitbreiden van onze brede reeks draadloze oplossingen voor zakelijke klanten. Hierbij hanteren we de vernieuwde 3Com draadloze blueprint die we onlangs bekend hebben gemaakt, aldus Brent Nixon, director of enterprise wireless product management bij 3Com. De kostenbesparing die bij het betrouwbaar verbinden van gebouwen door middel van geavanceerde draadloze technologie wordt bereikt, is aantrekkelijk voor onze klanten met zowel kleine tot middelgrote netwerken of grote campusnetwerken. En bedrijven die bezig zijn met het bouwen van een nieuw gebouw kunnen het voordeel van snelle draadloze technologie in overweging nemen op een manier zoals dat eerder waarschijnlijk niet automatisch gebeurde.

De nieuwe 11g draadloze bridges van 3Com beschikken over bridge -systemen voor binnen en buiten die netwerkprestaties tot 54 Mbps leveren. Normaal gesproken werden gebouwen met elkaar verbonden door glasvezel te leggen (waarvan de kosten wel 10 keer zo hoog kunnen zijn als die voor een draadloze bridge), vaste huurlijnen tussen gebouwen aan te brengen (met een fractie van de bandbreedte, maar wel tegen aanzienlijke maandelijkse servicekosten) of door tragere 802.11b draadloze bridging-apparatuur te gebruiken. De nieuwe, op standaarden gebaseerde building-to-building draadloze technologie biedt klanten echter een nieuwe optie voor snelle connectiviteit. Bovendien vormen de building-to-building draadloze bridges ook voor organisaties met bestaande bekabelde infrastructuur tussen gebouwen een waardevolle uitbreiding met voordelige en praktische redundantie ter aanvulling op bestaande connectiviteit.

De 3Com Wireless 11g 54 Mbps Outdoor Building-to-Building Bridge is ontworpen voor montage aan de buitenkant van een gebouw. Het apparaat legt een draadloze verbinding met een bridge bij een ander gebouw (die zich ofwel binnen ofwel buiten bevindt). De draadloze bridge voor buitengebruik is geplaatst in een speciale, weersbestendige behuizing van de National Electrical Manufacturers Association (NEMA). Deze behuizing is specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen zeer veeleisende omgevingsomstandigheden. Het product beschikt over een ingebouwde antenne die helpt de prestaties te verbeteren door een kleinere afstand tussen de radio en de antenne. Deze bridge is aantrekkelijk voor klanten die op zoek zijn naar vaste draadloze netwerkconnectiviteit voor de lange termijn en kiezen voor externe systemen om binnen ruimte te besparen en de noodzaak om de antenne in te stellen te beperken.

Klanten kunnen de 3Com Wireless 11g 54 Mbps Indoor Building-to-Building Bridge binnen in het gebouw plaatsen. De antenne kan zowel binnen als buiten het gebouw worden opgesteld voor optimale prestaties en beveiliging. Het systeem breidt het bedrijfsnetwerk via de draadloze verbinding uit naar een bridge die binnen in een ander gebouw is geplaatst; het bereik kan een paar meter tot een 15 kilometer bedragen. Voor uitzonderlijke configuratiemogelijkheden kunnen de indoor bridges in combinatie met diverse afzonderlijk aan te schaffen antennes worden gebruikt. Het is tevens mogelijk de indoor bridge te gebruiken om grote open gebieden binnen gebouwen, zoals pakhuizen, magazijn of vliegtuighangars, te overbruggen. Op deze manier kan connectiviteit met een ander gebied worden gerealiseerd zonder de tijd en kosten die gepaard gaan met het aanbrengen van bekabeling.

Het gebruik van de draadloze bridges stelt klanten in staat te besparen op de maandelijkse kosten op vaste huurlijnen voor connectiviteit tussen gebouwen. Bovendien kunnen de high-speed bridges tot 30 keer sneller zijn dan traditionele WAN s. Klanten beschikken nu over het voordeel de verbindingen tussen gebouwen zelf in eigendom te hebben. Er hoeft niet langer een gedeelte van het publieke netwerk te worden gebruikt, zoals bij huurlijnen. Daarnaast is het in sleuven aanleggen van fiberkabels tussen gebouwen een kostbare zaak; bovendien is dit vaak problematisch wanneer de gebouwen op een grotere afstand van elkaar liggen en de klant niet alle grond tussen de gebouwen bezit. Vandaar dat snelle draadloze bridges zich als een levensvatbaar alternatief hebben aangediend voor het in sleuven aanleggen van kostbare kabels.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Prijzen en beschikbaarheid
De 3Com Wireless 11g 54 Mbps Indoor Building-to-Building Bridge heeft een adviesprijs van 795 Euro. De 3Com Wireless 11g 54 Mbps Outdoor Building-to-Building Bridge heeft een adviesprijs van 1.295 Euro. Beide bridges zijn naar verwachting vanaf eind september leverbaar.

Over 3Com
3Com is leverancier van innovatieve, praktische en hoogwaardige spraak- en datanetwerkproducten, -diensten en -oplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties, ongeacht hun omvang. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl, www.3com.com of de perswebsite www.3com.com/pressbox

3Com en het 3Com logo zijn geregistreerde handelsmerken.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003