PERSPRIJS JACQUES VAN VEEN

Genomineerden justitieprijs bekend

Persbericht 16 september 2004

Heerhugowaard - Twee journalisten zijn genomineerd voor de driejaarlijkse justitiepersprijs, de Persprijs Jacques van Veen. Het zijn: Marian Husken (Vrij Nederland) en Joost Oranje (NRC-Handelsblad). De prijsuitreiking zal plaatshebben op maandag 27 september na een mini-symposium met als onderwerp 'Vertrouwen in de rechtspraak en de rol van de media'. Er waren 17 publicaties ingezonden.

De prijs, 5000 Euro en een plaquette, is destijds ingesteld bij het afscheid van rechtbankverslaggever Jacques van Veen van het Parool. De bij die gelegenheid opgerichte stichting heeft als doelstelling de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder te verhogen.

De jury die de inzendingen beoordeelde bestond uit drs. Saskia Stuiveling (voorzitter), president van de Algemene Rekenkamer, drs. Han van Gessel, oud-Volkskrant-journalist, mr. Reurt Gisolf, oud-president van de rechtbank Amsterdam, mr. Egbert Myjer, hoofd-advocaat-generaal Amsterdam en toekomstig lid van het Europese Hof in Straatsburg, en mr. Igno Sutorius, oud-deken en advocaat in Breda.

Op het symposium voor de prijsuitreiking zullen spreken de minister van Justitie, mr. Piet Hein Donner, en mr. Theo Groeneveld, lid van de Raad voor de rechtspraak. Over het thema verschenen onlangs twee publicaties van de Raad voor de rechtspraak. Het symposium, dat plaats heeft in het Universiteitstheater, Nieuwe Doelen 16 in Amsterdam, is georganiseerd in samenwerking met het Seminarium Van Hamel van de universiteit in Amsterdam. Aanvangstijd is 15.00 uur; het symposium en de prijsuitreiking duren van 15.30 uur tot 17.00 uur.

De prijsuitreiking is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het ministerie van Justitie, de Raad voor de rechtspraak, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak, de Nederlandse Orde van Advocaten en de Stichting Democratie en Media (voorheen Stichting Het Parool).


---

Stichting Persprijs Jacques van Veen.
Nadere informatie: Anjo Tempelman, tel. 070-3694581, E-mail jjtempelman@yahoo.com

In verband met de plaatsruimte wordt mediavertegenwoordigers die aanwezig willen zijn verzocht hun komst tevoren even te melden bij: Marianne van Hamelen, tel. 070-3811315, E-mail:mha@cbpweb.nl

16 sep 04 15:21