Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bintec tekent distributieovereenkomst met Solar Elektro

Amsterdam, 16 september 2004 - Bintec Access Networks GmbH, onderdeel van de Enterprise Networking divisie van Funkwerk AG, heeft een distributieovereenkomst gesloten met Solar Elektro B.V.. Hiermee zet Bintec de eerste stap op weg naar een volwaardig distributienetwerk in Nederland. Bintec richt zich voor een belangrijk deel op middelgrote en grote bedrijven, systeemleveranciers en overheden. Niettemin heeft Bintec ook complete oplossingen voor de small office/home office-markt.

"Bij het betreden van een nieuwe markt is het van belang dat je een sterke en betrouwbare partner hebt. Solar heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om logistieke afhandeling, service en klantgerichtheid", zegt Thomas von Baross, managing director van Bintec Access Networks GmbH. "Samen zullen we zorgen voor een uitstekende positionering van onze X-Generation voor remote access en de VPN Gateways bij bedrijven, systeemleveranciers en de overheidssector."

De samenwerking tussen Solar en Bintec is een logisch gevolg van de toenemende convergentie tussen informatietechnologie en communicatietechnologie op basis van IP. Solar heeft meer dan vijftig jaar ervaring in distributieland en de stap richting ICT is voor Solar Nederland 'het juiste moment met de juiste fabrikant'. Arjan Kingma, productmanager Telecom van Solar, ziet nieuwe kansen door de overeenkomst met Bintec: "Solar verwacht een toenemende vraag uit de ICT-markt en traditionele ET-markt. Met Bintec hebben we een ijzersterk Europees product in ons portfolio, dat alle markten kan bedienen, zeer flexibel is en uitmuntende multi-level back-up faciliteiten biedt."

Compleet resellerprogramma
Bintec heeft in samenwerking met Solar een breed plan van aanpak opgesteld over de benadering van de Nederlandse business to business IT-markt in de vorm van advertenties, advertorials, sales-acties, commerciële en technische trainingen, roadshows en een compleet reseller-programma. Daarnaast zal Solar actief IT-resellers en ET-bedrijven gaan benaderen om het brede productportfolio van Bintec onder de aandacht te brengen.

Kingma ziet veel mogelijkheden voor de netwerk access-oplossingen van Bintec: "Juist door de diversiteit aan oplossingen en bijna onbeperkte back-up mogelijkheden die Bintec biedt, zien wij dat er een behoefte in de markt is voor zo'n product. De X-Generation range van Bintec biedt bijvoorbeeld een ideale all-in-one solution voor resellers, heeft meer mogelijkheden dan gelijkwaardige producten, en toch is de investering lager."

De coördinatie van de support voor het Bintec productportfolio zal in eerste instantie centraal geschieden. De supportdesks van Solar in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Duitsland zijn stand-by als back-up. Daarnaast wordt de support op regionaal niveau uitgebreid.

Over Bintec Access Networks
Bintec Access Networks GmbH is een van de belangrijkste leveranciers van IP-gebaseerde netwerk access-oplossingen in Europa. Met vijftien jaar technologie- en marktervaring is Bintec op dit moment specialist voor professionele netwerktoegang. Het bedrijf biedt flexibele, complete oplossingen om regiokantoren, telewerkers en mobiele werknemers met het hoofdkantoor te verbinden en om verschillende bedrijfslocaties met elkaar te verbinden. Het omvangrijke productportfolio wordt ondersteund door een uitgebreid concept van service en ondersteuning. Bintec Access Networks GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in Bintec Access Networks ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje en in Zuid-Oost Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf, opgericht in 1989, is sinds mei 2003 onderdeel van de Funkwerk AG Group en behoort tot de "Enterprise Networking" divisie.

Bezoek voor meer informatie over Bintec en Bintec-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal www.bintec.net.

Over Solar Elektro B.V.
Solar Elektro B.V. is een krachtige en gezonde handelspartner met een betekenisvolle marktpositie. Sinds 1996 maakt de onderneming deel uit van Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni, eveneens bekend als The Solar Group. Een, met name in Noord-Europa, zeer actieve 'E-gigant'. Solar heeft zich ontwikkeld tot een vertrouwde schakel tussen vele fabrikanten, industrie, installateurs, OEM'ers en eindgebruikers. Het leveringspakket bevat, naast standaard elektrotechnische materialen, ook elektronische componenten, componenten voor EDP en data-installaties, telecommunicatie en alarmsystemen, PLC-systemen en een aanzienlijk assortiment speciaalkabels en marineproducten, waarmee ook de offshore-industrie wordt bestreken. Voor meer informatie over Solar Elektro zie: www.solarelektro.nl.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65
cindy@l-dj.nl

Bintec Access Networks GmbH
Sabina Tandari
(00 49) 180 300 9191 604
presse@bintec.de

Beeldmateriaal van deze distributieovereenkomst is op aanvraag beschikbaar bij Lubbers & De Jong.