Persberichten regio Brabant-Noord donderdag 16 september

's-Hertogenbosch 16-09-2004

EX-VRIEND AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL EN BEDREIGING

s-Hertogenbosch - Woensdagavond is een 35-jarige Bosschenaar op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor diefstal en bedreiging van zijn ex-vriendin. De man wordt ervan verdacht, eerder die dag uit de woning van zijn ex een laptop en een GSM te hebben ontvreemd. Later nam hij nog contact met de vrouw op, om haar met de dood te bedreigen als ze de politie zou waarschuwen. De man is inverzekeringgesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is bij een warenhuis aan de Pensmarkt een 47-jarige man aangehouden voor winkeldiefstal. De man was betrapt op diefstal van een fles Port. Hij is voor verhoor ingesloten.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 19-jarige Bossche automobilist op de Donkse Dreef in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed. De man had een krat bier in zijn auto staan en een flesje bier onder handbereik. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED HAD WAPEN OP ZAK

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 23-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de Stationsweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij zijn fouillering bleek de man een alarmpistool in zijn broeksband te hebben. Het wapen viel onder de Wet Wapens en Munitie. Proces-verbaal is opgemaakt en het wapen is inbeslaggenomen. De verdachte kreeg een rijverbod van vijf uur.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA GROVE SNELHEIDSOVERTREDING

s-Hertogenbosch Woensdagavond is het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Aalst ingevorderd toen hij met een snelheid van 106 km/h over de Orthenseweg in s-Hertogenbosch reed. Op de weg, die is gelegen binnen de bebouwde kom, mag slechts 50 km/h worden gereden.

BOSSCHENAREN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGINGEN

Vught- Woensdagmiddag zijn op de Lunettenlaan in Vught een 29-en 30-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging van twee medewerkers van de penitentiaire inrichting aldaar. Het tweetal wilde naar binnen toen het detectiepoortje afging. Bij verdere controle hielden de mannen zich niet aan de huisregels en werd de toegang geweigerd. Het tweetal bedreigde daarop de twee beveiligers verbaal met de dood en spuugde tegen het raam van de balie. De gewaarschuwde politie kon het tweetal nog op de Lunettenlaan aanhouden. Zij zijn ingesloten.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Haaren Donderdagmorgen is een 22-jarige motorrijder uit s-Hertogenbosch bij een aanrijding op het Kerkeind in Haaren gewond geraakt. Een 38-jarige automobiliste uit Haaren reed in de richting van Oisterwijk en wilde linksaf een inrit inrijden. De vrouw heeft daarbij de motorrijder, die vanuit tegenovergestelde richting kwam, geen voorrang verleend. Het slachtoffer kwam onder de auto terecht. Omstanders hebben de auto opgetild om hem te kunnen bevrijden. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

POLITIE ZOEKT GETUIGE MISHANDELING

Boxtel- De politie zoekt een automobilist die afgelopen dinsdagavond op de Keizerstraat in Boxtel door 34-jarige man met een mes is bedreigd. De onbekende automobilist zat op dat moment in een donkerkleurige auto en moest stoppen voor de man met het mes. Laatstgenoemde had kort daarvoor in een woning een 30-jarige vrouw, na vernieling van de voordeur, met een mes bedreigd en mishandeld. De vrouw raakte daarbij gewond. Op het moment dat de man de woning uitkwam bedreigde hij de toevallig passerende automobilist. De politie wil graag met deze automobilist in contact komen en verzoekt de man te bellen met politie team Boxtel via 0900-8844.

HUISELIJK GEWELD

Veghel
De politie heeft donderdagochtend een 46-jarige inwoner van veghel aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw die ochtend geslagen en geschopt te hebben. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

AUTOMOBILIST HEEFT MES IN DE AUTO

Uden
De politie heeft een 29-jarige automobilist uit Rotterdam een proces-verbaal gegeven in de nacht van woensdag op donderdag. De man werd woensdagnacht in zijn auto op de Industrielaan in Uden gecontroleerd. Hij bleek een mes in zijn auto te hebben liggen. Het mes is inbeslaggenomen.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN

Veghel De politie heeft woensdagmiddag een 14-jarige winkeldief uit Veghel aangehouden in een winkel in de Vlas en Graan in zijn woonplaats. Hij had levensmiddelen ter waarde van 1,44 weggenomen. De jongen wordt voorgedragen voor een alternatieve strafafhandeling via Buro Halt.

MAN GOOIT MET STOEPTEGELS

Oss
De politie heeft woensdagavond een 58-jarige Ossenaar aangehouden op de Berghemseweg in zijn woonplaats. De man was het niet eens met het feit dat enkele tegels op de stoep in die straat lagen. Een 62-jarige bewoner van die straat had ze daar neergelegd omdat hij bezig was met de bestrating van zijn tuin. Het conflict tussen beide liep zo hoog op, dat de verdachte met de tegels begon te gooien. Daarbij raakte hij de 62-jarige Ossenaar. Die liep een gezwollen enkel op. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BRANDTSICHTING

Berghem Een 12-jarige jongen uit Berghem is woensdagmiddag aangehouden op de Sportstraat in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht die middag een kliko in brand gestoken te hebben. De kliko stond voor een gebouw in die straat. Getuigen hadden de jongen gezien en op basis van zijn signalement kon hij aangehouden worden. De jongen is later die avond met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd.

BROMFIETSTER GEWOND

Langenboom Een 17-jarige bromfietster uit Mill is donderdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer op de kruising Langenboomseweg en Grinderijweg ten val. Ze is met nek- en knieklachten door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.