--------------------------------------------------------------------------
              BEA benoemt Wai Wong tot hoofd Productdivisie               
--------------------------------------------------------------------------


Amstelveen, 16-09-2004

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van
applicatie-infrastructuursoftware, heeft Wai Wong benoemd tot executive vice president products. Wong, met 22 jaar ervaring in de technologiesector, is verantwoordelijk voor de planning, integratie en oplevering van de BEA-producten. Als lid van het directieteam rapporteert Wong rechtstreeks aan CEO Alfred Chuang en leidt hij de ruim zevenhonderd medewerkers van de productdivisie.

Voor zijn komst naar BEA werkte Wong bij Computer Associates, waar hij zestien jaar diverse managementfuncties bekleedde in onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitsbewaking en ondersteuning. Wongs laatste functie was senior vice-president en algemeen directeur van Computer Associates' Unicenter Solutions-afdeling, goed voor ruim 43% van CA's totale omzet. Wong stippelde de strategie achter Unicenter uit en was verantwoordelijk voor de hele productlijn. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor CA's diensten en opleiding, en ontwikkelde hij samen met klanten oplossingen voor bedrijfsproblemen op basis van CA's consultancy, technologie en methodologie.

Als lid van het directieteam van BEA zal Wong samenwerken met BEA-veteraan Mark Carges, die recent tot CTO benoemd werd, en Tom Ashburn, die de pas opgerichte BEA Worldwide Field Organization leidt. In deze nieuwe structuur is Carges' team verantwoordelijk voor het innoveren van de bestaande BEA-productlijn, zorgt Wong's team voor het ontwikkelen van commerciële producten op basis van deze innovaties, en is Ashburn's team verantwoordelijk voor de verkoop en marketing.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is een van de voornaamste leveranciers van infrastructuursoftware voor bedrijven. BEA helpt ondernemingen hun operationele slagkracht te verhogen dankzij service-oriented architecture (SOA), een softwarebasis waarbij IT beter afgestemd wordt op de bedrijfsdoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic en Tuxedo merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA is een bedrijf met een omzet van een miljard dollar, heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com. # # #