Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 september 2004


Zutphen - Fietsster raakt gewond

Bij een aanrijding op de Laarstraat raakte woensdagmiddag rond 14.30 uur een 75 jarige mevrouw uit Zutphen licht gewond. Zij wilde bij een voetgangersoversteekplaats lopend met de fiets aan de hand de weg oversteken, maar kreeg geen voorrang van een 54 jarige automobilist uit Geesteren. De oudere dame werd ter observatie overgebracht naar het Spittaal.


Tonden - Aanrijding met drie gewonden

Bij een aanrijding woensdag rond 09.25 uur op de kruising Langedijk / Hallsedijk zijn drie gewonden gevallen. Een 20 jarige bestuurder uit Eerbeek wilde vanaf de Langedijk de Hallsedijk oprijden. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de rechts komende 72 jarige bestuurder uit Den Haag. Door de klap belandden de auto's in het weiland. De twee bestuurders en een 70 jarige inzittende uit de auto van deHagenaar werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Voorst - Inbraak tankstation

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een tankstation aan de Rijksstraatweg. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden onder andere een hoeveelheid rookwaar en dvd's.


Warnsveld - Met de scooter onderuit

Woensdag omstreeks 12.40 uur ging een 16 jarige Vordenaar door onbekende oorzaak met zijn scooter onderuit. Dit gebeurde op de kruising Drift / Bieshorstlaan. De jongen werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Diefstal potje gel

Een 15 jarige jongen uit Zutphen werd woensdagmiddag betrapt in een winkel aan de Overwelving. De jongen wilde een potje gel meenemen zonder te betalen. De jongen werd aangehouden en zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Twello - Bestuurder onder invloed

De politie controleerde woensdagavond op de Maarten Tromplaan een 56 jarige automobilist uit Twello. Bleek dat de man had gedronken en hij blies 0,7 prom. Hij kan een boete tegemoet zien.


Wilp - Bromfietser gewond

Woensdagmorgen raakte rond 07.50 uur een 25 jarige bromfietser uit Twello gewond na een aanrijding. Een 36 jarige automobilist uit Terwolde reed over de Zonnenbergstraat vanaf Apeldoorn. Hij wilde op de kruising met de Koppelstraat linksaf slaan, maar liet de bromfietser, die uit tegenovergestelde richting kwam, niet voorgaan. De man uit Twello werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Gesloten auto aangetroffen

Op de Spittaalstraat werd woensdagavond een gestolen auto aangetroffen. Na telefoontjes uit de buurt dat er al enkele dagen een vreemde auto geparkeerd stond, ging de politie een kijkje nemen. Bleek dat de vreemde auto 9 september was weggenomen vanaf de Laarstraat. Na onderzoek door de politie gaat de auto terug naar de rechtmatige eigenaar.


Zutphen - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Noorsestraat werd in de nacht dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het magazijn werd een pallet met gel haarden weggenomen. Er werd een ruit ingeslagen om binnen te komen.


Baak - Visser betrapt

De politie heeft woensdagmorgen rond 07.05 uur een 64 jarige Duitser beboet. De man zat te vissen aan de IJssel en kon geen grote visakte tonen. De boete bedroeg 55 Euro.


Lochem - Controle op de Barchemseweg

De politie heeft donderdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Barchemseweg. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en automobilisten over de schoolgaande jeugd. Er werd bekeurd voor het fietsen aan de linkerkant van de weg en het fietsen op de stoep. Er werden 23 bekeuringen opgemaakt.
In de toekomst volgen meer controles op deze weg.


Zutphen - verkeerscontrole

Donderdagochtend heeft de politie eerst bij de Oude IJsselbrug en later op de Deventerweg een algemene verkeerscontrole gehouden, 's middags verhuisden de agenten naar de den Elterweg om hun controle voort te zetten. De politie had ook een motoragent ingezet om op de doorgaande routes voertuigen te selecteren en naar de controleplaats te begeleiden.


Agenten controleerden niet alleen of bestuurders in het bezit waren van een rijbewijs en of de papieren van de auto in orde waren; er werd ook gelet op technische zaken. De volgende bekeuringen werden uitgeschreven: 9 opgevoerde bromfietsen, 4 auto's die te hard reden, 4 bestuurders die door rood licht reden, 1 bestuurder die niet hands free belde, 3 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en 1 x APK. Verder bleek de losbreekreminrichting van een combinatie niet in orde te zijn.


EINDE BERICHTEN



---- --