Ingezonden persbericht


Oosterse topchefs koken voor het goede doel: 50.000 euro ingezameld voor SOS-Kinderdorpen tijdens benefietdiner RAI

Een foto van het benefietdiner kunt u hier vinden.

Amsterdam-, 16 september -- Gisteren hebben de topchefs gelieerd aan de Fine Eastern Restaurants (FER) tijdens een benefietdiner in de RAI met hun kookkunsten 50.000 euro ingezameld. Zij hebben gekookt voor vaste gasten van hun restaurants, met als verschil dat ditmaal de rekening van de maaltijd ten bate van het SOS-kinderdorp in Kaifeng was. Onder de ruim 300 gasten waren ook topkok Joop Braakhekke en ANWB-directeur Guido van Woerkom aanwezig.

Het benefietdiner werd georganiseerd ter ere van het 20-jarige bestaan van de 'eredivisie onder de Chinees/Oosterse restaurants in ons land.'

Dankzij deze gift van FER krijgen de weeskinderen in Kaifeng nieuwe tafels, stoelen, een tafeltennistafel, computers, hobbymaterialen en muziekinstrumenten voor hun gerenoveerde gemeenschapshuis.

Foto v.l.n.r.: De Chinese ambassademedewerker Li Shiqi en FER-voorzitter Ho Kai Yen overhandigen de cheque aan bestuurslid Paul Nouwen en directeur Albert Jaap Santbrink van SOS-Kinderdorpen Nederland.

www.soskinderdorpen.nl
www.fer.nl

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al 55 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er helemaal alleen voor staan, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend, liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land en geeft ze een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 132 landen, verspreid over alle werelddelen.