Politie Zaanstreek-waterland


04:40 16-SEP-04
ILPENDAM, JAAGWEG

Man bekent diefstal

De politie heeft een 22-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man fietste met een krat flessen en een bal vanuit Purmerend in de richting van Waterland. De man liet direct al doorschemeren dat hij niet eerlijk aan de fiets was gekomen. De krat, de fiets en de bal zouden in tuinen "gevonden" zijn bij een woning in Purmerend Noord. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van een kleine damesfiets, met een kindersleutelhanger aan de fietssleutel en van de krat en de bal. Aan de verdachte is een dagvaarding uitgereikt om bij de rechter te verschijnen.

16:45 15-SEP-04
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Zwemmende agent pakt benzinedief
De politie heeft twee mannen aangehouden die probeerden te tanken zonder te betalen. Een 19-jarige man uit Amsterdam werd gepakt door een Amsterdamse politieagent in vrije tijd, die zag dat kentekenplaten met elastiekjes waren bevestigd over het originele kenteken. De tweede man, een 21-jarige Amsterdammer, is er vandoor gegaan. Toegesnelde Zaanse agenten vonden hem achter het tankstation in een rietkraag verstopt. De man trok een sprint over de snelweg en ging aan de overkant de sloot in. Een achtervolgende agent aarzelde niet en ging ook te water. Na een korte zwemwedstrijd kon de verdachte aangehouden worden. Beiden zijn ingesloten en zijn in verzekering gesteld.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-160904


19.00-22:15 15-SEPT-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Radardetectoren in beslag genomen

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagochtend, tijdens een surveillance, twee bestuurders aan de kant gezet. De automobilisten hadden een radardetector in hun auto gemonteerd. De bezitters werden bekeurd en de apparaten in beslag genomen. De detectoren werden opgespoord met behulp van een radardetector-detector. Drie bestuurders die het rode licht negeerden, op de kruising Provinicaleweg-Havenstraat in Zaandam, werden ook bekeurd. Op de Provincialeweg N247 in Edam kreeg een automobilist een boete wegens het hebben van blauwe en groene verlichting.

20:15-21:00 15-SEPT-04
PURMEREND, WESTERWEG

Geen aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

Op de Westerweg in Purmerend hebben agenten woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. Geen van de 25 bestuurders had de alcohollimiet overschreden. Een groot deel van de automobilisten ontsnapte echter op het nippertje aan een aanhouding. Omdat de uitslag van de blaastest in veel gevallen even op zich liet wachten, was duidelijk dat er wel degelijk alcohol in het spel was.

01:00/04:13 16-SEPT-04
LANDSMEER, RAADHUISSTRAAT
ZAANDAM, BARKSTRAAT

Rijbewijs kwijt

In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten twee dronken bestuurders van de weg gehaald en het rijbewijs ingevorderd. Op de Barkstraat in Zaandam werd een 36-jarige Zaandammer aangehouden. Hij had bijna drieëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De man bleek in de afgelopen zeven jaar al vijf keer te zijn aangehouden wegens het rijden met drank op. Ook was zijn rijbewijs al anderhalf jaar niet meer geldig. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Een 58-jarige bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Landsmeerder liep tijdens een alcoholcontrole op de Raadhuisstraat in zijn woonplaats tegen de lamp. Hij had bijna drie keer zoveel drank op als toegestaan en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


---- --