Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, donderdag 16 september

Alkmaar 16-09-2004 - 16.00 uur

Auto tegen boom

Zuidschermer, donderdag 15 september 2004.

Vanmorgen omstreek 08.15 uur verloor een 29-jarige automboiliste uit Alkmaar op de Westdijk de macht over het stuur. De vrouw reed in de richting van Westknollendam en kwam door onbekende oorzaak tegen een boom terecht aan de voor haar rechterzijde van de rijbaan. Haar auto raakte total loss. De vrouw raakte niet bekneld en werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd maar mocht daarna naar huis.

Greep uit kassa

Alkmaar, woensdag 15 september 2004.

Bij een eetgelegenheid aan de Laat is omstreeks 18.20 uur, een greep uit de kassa gedaan door een onbekend gebleven man die samen was met een vrouw. De bedrijfsleidster was achterin de zaak aan het opruimen toen zij het stel bij de kassa zag staan. Toen zij mededeelde dat ze gesloten waren pakte de man een paar honderd euro uit de openstaande kassa en rende samen met de vrouw weg. De bedrijfsleidster heeft het stel nog achtervolgd maar raakte ze kwijt in omgeving van de Schoutenstraat. De gealarmeerde politie heeft met 4 man de omgeving afgezocht maar het duo niet meer aangetroffen. Het signalement van de man luidt als volgt: 1,70 m. lang, rond de 30 jaar oud, zwart kort stekelig haar, licht getint Zuid-Europees uiterlijk, droeg een bril met een zwart montuur, had een normaal postuur, sprak Engels en droeg een opvallende gele fleecetrui. De vrouw was ongeveer 1,65 lang, was rond de 25 jaar oud, had donkerblond halflang haar in een paardenstaart, had een blank Noord-Europees uiterlijk en droeg een lichtrood fleecejack, een blauwe spijkerbroek en had een zwarte A-4 formaat handtas bij zich.

Hennepkwekerij ontmanteld

Alkmaar, donderdag 16 september 2004.
In de ochtend is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Oude Trambaan. Op de bovenverdieping van de woning troffen agenten ruim 100 hennepplanten aan. Ook waren hier ruim 3000 stekjes van de hennepplant en de benodigde apparatuur aanwezig zoals assimilatielampen en een ventilatiesysteem. Al het materiaal is in beslag genomen en vernietigd. Een 35-jarige man uit Alkmaar zal als verdachte worden gehoord.