Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, donderdag 16 september

Den Helder 16-09-2004 - 16.00 uur

Vrouw gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen

Den Helder, donderdag 16 september 2004.

Vanmorgen omstreeks 07.10 uur werd een 29-jarige vrouw uit Den Helder vlakbij de rotonde op de Torplaan aangereden door een onbekend gebleven bromfietser. Ze liep een hersenschudding op en diverse blauwe plekken. .

De vrouw reed over de Torplaan, kwam uit de richting van de Walvisvaardersweg en ging in de richting van de rotonde bij de Ravelijnweg. Ze werd links ingehaald door een man op een rode bromfiets. Hij droeg een donkere helm. De vrouw werd aangeraakt en kwam ten val. De bromfietser reed door. Wellicht onderschatte hij de ernst van de aanrijding. De politie roept de bromfietser en eventuele getuigen op zich te melden bij de politie in Den Helder: 0900-8844 (lokaal tarief).

Zeven autos beschadigd door dronken automobilist

Den Helder, woensdag 15 september 2004.

Omstreeks 21.15 uur vond er op de Kanaalweg een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een zestal andere geparkeerde autos. De 29-jarige bestuurder van de bestelbus kwam, na cafébezoek, uit de richting van de Koningstraat en ging in de richting van de Theodorus Rijkersstraat. Hij pakte sleutels uit zijn dashboardkastje en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij raakte een personenauto en ramde vervolgens tegen een andere bestelbus. Deze schoof door waarna, op harmonicawijze, nog vier andere auto beschadigd raakten. De bestuurder was gewond aan zijn mond. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies aan het bureau 640 ug/l. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en werd donderdag heengezonden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Verkeerscontrole

Den Helder, woensdag 15 september 2004.

Met een onopvallende surveillancemotor werd in de middaguren het verkeer gecontroleerd op de Schootenweg en omgeving. Daarbij werden 4 bromfietsers bekeurd wegen het rijden zonder helm en een automobilist wegens het niet dragen van de autogordel.

Te laat dicht

Den Helder, donderdag 16 september 2004.

Een cafébaas aan de Binnenhaven kreeg vannacht om 04.05 uur controle van agenten. Zijn zaak was nog in bedrijf en dit zorgde voor overlast voor de omgeving. De man kreeg een bekeuring wegens te laat sluiten.