Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 16 september

Hoorn 16-09-2004 - 16.00 uur

Bromfietser breekt been bij aanrijding

Blokker, woensdag 15 september 2004.

Omstreeks 19.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets op de Westerblokker, gelegen tussen de Ysselweg en de Noorderdracht.

De automobilist, een 78-jarige man uit Blokker, verliet achteruitrijdend een uitrit aan de Westerblokker. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 16-jarige bromfietser uit Blokker. Deze kwam ten val en werd met een gebroken been opgenomen in het Westfries Gasthuis.

Vier van de vijftig te snel

Hoorn, donderdag 16 september 2004.

Tijdens een snelheidscontrole aan de Willemsweg, tussen 11.00 en 12.00 uur, bleek dat vier van de vijftig automobilisten sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij werden staande gehouden en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Dronken vrachtautobestuurder rijdt fietser aan

Grootebroek, donderdag 16 september 2004.

Vanmorgen omstreeks 11.15 uur, reed een 57-jarige vrachtautochauffeur uit Terneuzen een eveneens 57-jarige fietser uit Bovenkarspel aan. De vrachtautochauffeur reed over de de Burgemeester Stuyfbergenlaan en sloeg rechtsaf de Industrieweg op. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan de fietser die rechts naast hem reed over een fietspad en rechtdoor wilde rijden. De vrachtwagenchauffeur had er zomaar op gerekend dat de fietser zou stoppen. Hij had hem wel gezien in zijn dodehoekspiegel. De fietser raakte niet ernstig gewond. De vrachtautochauffeur bleek ruim tweemaal de toegestane alcoholhoudende drank op te hebben. Hij blies aan het bureau 460 ug/l (tot 220 toegestaan). De man verklaarde dat hij vannacht op een feestje was geweest en daar kennelijk nog van onder invloed was. Hij krijgt een proces-verbaal.

Bubbelbaden ontvreemd

Enkhuizen, donderdag 16 september 2004.

In de nacht van zondag 12 op 13 september 2004 zijn vanaf een bedrijventerrein aan de Dolfijn, 3 grote bubbelbaden weggenomen. Ze zijn vervoerd met een eveneens gestolen aanhangwagen van het bedrijf.

De baden stonden op een afgesloten bedrijfsterrein. De daders hebben een hangslot van het hek vernield om binnen te komen. Hierna werd een heftruck gebruikt om de baden, van elk 200 kilo, op de aanhangwagen te plaatsen. Van die aanhangwagen bleef de huif achter. Het zeil en de planken lagen op de grond. De aanhangwagen is van het merk Hapert en voorzien van het kenteken WG-PL-57. De baden zijn van het merk Hot Spring Spa, type Jade (1) en Jetsetter Blue (2 stuks). Ze hebben elk een winkelwaarde van 10.750 euro. De politie stelt een nader onderzoek in en roept getuigen op te bellen met de politie in Enkhuizen: 0900-8844.