NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Lunagames vestigt zich in Emmen

16 september 2004 - Lunagames is leverancier van mobiele games gevestigd te Haarlem en zal haar groei voortzetten in het IT Atelier te Emmen. Lunagames wil in Emmen doorgroeien naar 20 werknemers. De groei moet vooral uit de export komen.
Het bedrijf bedenkt en ontwikkelt games, en verkoopt deze aan de consument via de mobiele telefoon operators. De klant kan de games net als ringtones downloaden en rekent af via zijn normale telefoonrekening of prepaid card. Kenmerkend voor Lunagames is dat het bedrijf met een creatief team zoekt naar aantrekkelijke thema's voor games.

Lunagames heeft sinds haar oprichting in 2003 in een periode van een jaar een vliegende start gemaakt met tal van succesvolle titels in Azië, Europa, en de Verenigde Staten waaronder het verkiezingsspel 'Election 2004' en een race spel voor de Chinese markt genaamd 'Dragon Boat Racing'.

Met behulp van de NOM heeft Lunagames een geschikte locatie gevonden in het IT Atelier te Emmen. Beschikbaarheid van personeel, financiële instrumenten en de kwaliteit van de
(woon-)omgeving speelde daarbij een belangrijke rol. Het IT Atelier biedt een aantrekkelijke combinatie van huisvesting, financiële ondersteuning, collectieve services en (personele) diensten én een fraaie ICT entourage. Dit was voor Lunagames tevens een belangrijke factor om voor Emmen te kiezen.
Bijzonder aantrekkelijk voor Lunagames aan het concept is ook dat het IT Atelier plannen heeft voor een Gaming Academy. Lunagames wil daarin graag een bijdrage leveren om jong 'programmeer' talent in Noord-Nederland te stimuleren.

Vanuit haar nieuwe locatie zal Lunagames verder bouwen aan vernieuwende spelconcepten waaronder "community gaming". Community gaming combineert multi-player games binnen een overkoepelende thema met een innovatief loyaliteitsprogramma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De heer R. Hazenberg, Lunagames, 06 55 754 859, www.lunagames.com De heer J.W.B. Koopal, IT Atelier Emmen, tel: 0591 - 63 57 10 De heer A.H. Verheij, N.V. NOM, tel: 050 - 521 44 33, verheij@nom.nl, www.nom.nl

Achtergrondinformatie organisaties

Lunagames International B.V.
Lunagames is een game content provider die zich toelegt op het leveren van originele spelconcepten voor mobiele gamers wereldwijd. Het ervaren Lunagames team heeft bewezen expertise op het gebied van game ontwikkeling en exploitatie. Lunagames levert wereldwijd games aan consumenten via mobiele operators, portals en andere branded channels. De sterkste markten zijn op dit moment Azië, Europa en de VS waar Lunagames werkt met gevestigde distributiepartners.

IT Atelier
IT Atelier is een uniek innovatieproject. Het doel is om binnen vier jaar minimaal 200 banen te creëren in Noord-Nederland. IT Atelier geeft hier inhoud aan door zowel creativiteit als ondernemerschap te stimuleren. De initiatiefnemers van IT Atelier zijn Atos Origin, Ernst & Young, Gemeente Emmen en Rabobank Emmen. Voor financiering van een deel van de kosten is een KOMPAS subsidie verleend door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), het resterende deel wordt door de participanten bijgedragen.

N.V. NOM
De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM) is de aanjager van economische ontwikkelingen in Noord-Nederland. De NOM participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidies en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.