Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 september 2004

(

Valkenburg - Politie vindt softdrugs
De politie trof op dinsdag 14 september rond 13.00 uur in een schuur achter een woning aan de Marinus Poststraat een hoeveelheid softdrugs aan. De politie deed de vondst na binnengekomen politie-informatie. Er werd 4 kilogram hash, 8 kilogram marihuana en er werden 1600 gemaakte joints aangetroffen. De politie schat de verkoopwaarde op 100 tot 120 duizend euro. De softdrugs worden in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Tegen de 42-jarig bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden - Politie houdt verdachten van brandstichting aan
De politie heeft drie jongeren uit Leiden aangehouden als verdachten van de brandstichting bij een bejaardenflat aan de Apollolaan op 31 augustus jl. De drie van 14, 15 en 16-jaar werden na politieonderzoek op woensdag 15 september aangehouden. De brand ontstond rond 20.15 uur in aanbouwzijnde transformatorhuis. Daar waren een aantal bouwplaten in brand gestoken. Vanwege de enorme rookontwikkeling moesten de bewoners van vijf woningen tijdelijk hun woning verlaten. De verdachten worden vrijdag 17 september voor de rechter-commissaris in Den Haag geleid.

Kouderkerk a/d Rijn - Meisje lastig gevallen door man
De politie onderzoekt de melding van een 10-jarig meisje uit Kouderkerk aan den Rijn dat zij op maandag 13 september is lastig gevallen door een man in een auto. Rond 14.15 uur werd het meisje op de Kerklaan nabij de Beatrixlaan aangesproken door de man. Hij beloofde het meisje snoep als zij zou instappen. Het meisje is doorgelopen naar school. De moeder van het meisje meldde het voorval aan de politie. Deze stelde daarop een onderzoek in en informeerde enkele scholen in het dorp over het voorval. Vooralsnog heeft de politie nog geen aanwijzingen gevonden dat een 'kinderlokker' actief zou zijn. Een andere melding over vreemde mannen in een auto bleek na onderzoek ongegrond. De politie heeft het toezicht in de omgeving van de scholen in desondanks verhoogd.

Alphen a/d Rijn - Jongeren bekennen vernielingen en diefstallen
Tegenover de politie hebben zes jongeren bekend verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van geluidsschermen het vernielen van een ruit van een kinderdagverblijf, diefstal van enkele fietsen en het doen van een valse 112-melding. De politie heeft de jongeren uit Alphen aan den Rijn in de leeftijd van 17 tot en met 21-jaar de afgelopen weken over hun aandeel verhoord. Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt.
Na de aanhouding van één van de jongeren op 11 augustus jl. vanwege diefstal van een fiets op 20 mei jl. aan de Hoflaan, werd meer bekend. Zo waren de jongeren verantwoordelijk voor de vernielingen van de glazen geluidsschermen langs de Goudse Schouw. In maart jl. werden daar meerdere keren ruiten kapotgeschoten met een katapult. De schade door deze vernieling liep op tot ongeveer E 2.1600,00. Aan het licht kwamen verder een diefstal van een fiets bij het Stationsplein op 18 februari jl. en een vernieling van een ruit van Dagverblijf Zonnehof aan de Maasstraat. Ook werd er aan de politie via het alarmnummer 112 een vechtpartij gemeld die er niet was.

Bergambacht - Verkeerscontrole
De politie hield op dinsdag 14 september een verkeerscontrole op met name overbelading van vrachtauto's, op de constructiesnelheid van bromfietsen en aanhangwagens. De controle werd gehouden op de Fransekade tussen 14.00 en 19.00 uur. Drie vrachtwagens bleken overbeladen te zijn. Een Belgische bestuurder kreeg daarvoor direct een boete van 550 euro opgelegd. Verder was van drie bromfietsen de contstructiesnelheid niet in orde, was één bromfietser niet in het bezit van een bromfietscertificaat, reed één bromfietser onverzekerd rond en droegen drie automobilisten niet de veiligheidsgordel. Allen kregen een proces-verbaal.

Gouderak - Snelheidscontrole
De politie hield op dinsdagavond 14 september een snelheidscontrole op het Middelblok. Tussen 19.00 en 20.00 uur controleerde de politie het passerende verkeer met behulp van een lasergun. Er vielen twee bekeuringen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/h daar waar 60 km/h het maximum was.

Bergambacht - Inbraak bij brandweerkazerne
In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 september werd er ingebroken in de brandweerkazerne aan de Badhuisstraat. Er werd een deur van de kazerne opengebroken en uit de kazerne werden een kettingzaag met diamanten zaagblad en een gereedschapkist met diverse gereedschappen gestolen. Een aggregaat verplaatste men wel maar nam men vermoedelijk vanwege de zwaarte niet mee.

------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --