Gemeente Oss


16/9/2004 - Bestel nu een regenton voor het goede doel

Tot 30 september kunnen inwoners van de gemeente Oss een regenton bestellen in het kader van de actie 'Een ton voor water'. In de actie staat wereldwijde beschikbaarheid over voldoende en gezond schoon water centraal. Met aanschaf en installatie draagt u daaraan direct zelf bij door schoon regenwater niet meer via de riolering te lozen en door regenwater te gebruiken voor onder andere de tuin. Indirect draagt u bij omdat 5 euro uit de aanschafprijs beschikbaar is voor waterprojecten in derde wereldlanden.

De prijs is slechts 22,85. Van dit bedrag gaat 5,- naar de Novib. Doet u ook mee?

De regenton is gemaakt van donkergroene kunststof en heeft een inhoud van ca. 210 liter. De regenton is eenvoudig te installeren onder de regenpijp. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de regenpijp doorzagen en een bochtje aan de pijp monteren. Het regenwater van uw dakoppervlak loopt dan via het deksel de ton in. Met het kraantje aan de ton kunt u water tappen. Voor het overtollige water heeft de ton een overloopslangetje. De regenton is in de hal van het gemeentehuis en de bibliotheken van Oss en Berghem te zien.

Een regenton bestellen!
Als inwoner van een van de deelnemende gemeenten (Oss, Cuijk, Bernheze, Grave, Maasdonk, Landerd, Veghel) kunt u een regenton bestellen door overmaking van 22,85 op rekeningnummer 509392725 t.n.v. Regionaal Milieubedrijf in Cuijk, onder vermelding van Regenton en uw volledige adres. Het bedrag moet uiterlijk 30 september op bovengenoemde rekening overgemaakt zijn. U ontvangt een afhaalbewijs waarmee u uw ton van 16 t/m 23 oktober kunt afhalen bij de Boerenbond-winkel aan de Parallelweg in Oss.

Voor nadere informatie kunt u mailen naar water@oss.nl of kijk op de website een ton voor water.