Universiteit van Amsterdam

Mw. dr. E. de Wet (1967) is per 1 juli 2004 benoemd tot hoogleraar Internationaal constitutioneel recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Erika de Wet gaat onder andere participeren in het NWO-Pionieronderzoek naar de relatie tussen internationaal publiekrecht en nationaal recht. Een van de onderwerpen binnen dit project is de groei van het internationale constitutionele recht. De vraagstukken die hierbij aan bod komen zijn: de controle over de overdracht van bevoegdheden aan internationale organen en instellingen, de legitimiteit van internationale besluitvorming, de afdwinging van internationale besluiten, en de ontwikkeling van een internationaal waardensysteem.

De Wet is sinds 2002 als universitair hoofddocent en senior-onderzoeker werkzaam bij de afdeling Internationaal Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA. Daarnaast is zij sinds 2003 als docente werkzaam aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Zürich. De Wet is tevens advocaat aan het High Court van Zuid-Afrika. Voor 2002 was zij verbonden aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland, waaronder Brandeis University in Massachusetts (VS) en de University of the Orange Free State in Zuid-Afrika.

Universiteit van Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929. Onder aan deze agenda vindt u de rubrieken Stellingen en Hoogleraarsbenoemingen.