Jongeren bekennen vernielingen en diefstal

Alphen aan den Rijn 16-09-2004 - Tegenover de politie hebben zes jongeren bekend verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van geluidsschermen het vernielen van een ruit van een kinderdagverblijf, diefstal van enkele fietsen en het doen van een valse 112-melding.

De politie heeft de jongeren uit Alphen aan den Rijn in de leeftijd van 17 tot en met 21-jaar de afgelopen weken over hun aandeel verhoord. Tegen de jongeren is proces-verbaal opgemaakt.

Glazen geluidsschermen Na de aanhouding van één van de jongeren op 11 augustus jl. vanwege diefstal van een fiets op 20 mei jl. aan de Hoflaan, werd meer bekend. Zo waren de jongeren verantwoordelijk voor de vernielingen van de glazen geluidsschermen langs de Goudse Schouw. In maart jl. werden daar meerdere keren ruiten kapotgeschoten met een katapult. De schade door deze vernieling liep op tot ongeveer 2.1600,00.

Aan het licht kwamen verder een diefstal van een fiets bij het Stationsplein op 18 februari jl. en een vernieling van een ruit van Dagverblijf Zonnehof aan de Maasstraat. Ook werd er aan de politie via het alarmnummer 112 een vechtpartij gemeld die er niet was.