Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 september 2004


Vaassen - 15-jarige jongen met luchtdrukwapen aangehouden.


De politie heeft op woensdag (15-09) rond 21.20 uur een 15-jarige jongen uit Vaassen aangehouden na een melding dat er op het grasveldje aan de Boxhofstede met een luchtdrukwapen op mensen werd geschoten. De politie trof de 15-jarige jongen ter plaatse en in de fietstas werd het luchtdrukwapen aangetroffen; in zijn jaszak zaten de kogeltjes. Het wapen en de kogeltjes werden in beslaggenomen.
De verdachte worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Epe - verkeerscontrole.

De politie heeft op woensdag (15-09) tussen 15.45-17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat thv de benzinestation. Er werden 13 processen-verbaal
opgemaakt, waarbij de hoogst gemeten snelheid 80 km per uur bedroeg.
De politie kreeg complimenten van de buurtbewoners omdat ze vinden dat er veel te hard wordt gereden in hun straat.


Heerde - drie mannen ingesloten na vandalisme.
De politie heeft op donderdag (16-09) rond 03.00 drie jongemannen aangehouden ter zake het vernielen van een abri, telefooncel, fietsen en een bromfiets bij het busstation aan de Brinklaan. Bij komst van de politie renden twee daders weg maar konden even later worden aangehouden. Het betreft een 18-jarige en een 21-jarige man uit Heerde en een 19-jarige man uit Oene. De politie roept benadeelden op aangifte te doen van eventuele vernielingen aan hun fietsen cq bromfiets.


Harderwijk - ongeval.


Op woensdag (15-09), rond 07.20 uur, raakte een 49-jarige vrouw uit Limbricht zwaargewond bij een ongeval met een vorkheftruck bij een bedrijf aan de Daltonstraat.


De bestuurder van de vorkheftruck, een 35-jarige inwoner van Harderwijk, was bezig met het verplaatsen van een pallet. Op het moment dat hij achteruit reed passeerde het slachtoffer te voet aan de achterzijde en is vermoedelijk gevallen. Een werknemer van het bedrijf attendeerde de chauffeur op de vrouw. Ondanks zijn snelle reactie kon een aanrijding niet worden voorkomen. De vrouw raakte zwaargewond aan haar been en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.


Harderwijk - verkeersongeval.


Op woensdag (15-09) vond er rond 15.30 uur een aanrijding plaats op de rotonde Deventerweg/Nassaulaan/De Wittenhagen. Een 78-jarige automobilist en een 38-jarige fietser, beiden uit Harderwijk, kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de rotonde. Omdat de fietser klaagde over een pijnlijk been werd er een ambulance gewaarschuwd.


Harderwijk - inbraak woningen.


Op woensdag (15-09) werd er in de middaguren ingebroken in drie woningen aan de Sophialaan. De dader verschafte zich de toegang door het inslaan van een deurruit.


Ontvreemd werden onder meer een flatscreen, een digitale camera, munten en een


DVD-speler.


Harderwijk - winkeldief aangehouden.

De politie heeft op woensdag (15-09) om 16.40 uur een 37-jarige man uit Harderwijk aangehouden. De man had even daarvoor een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Westermeenweg. Hij rekende een klein artikel af aan de kassa maar nam een volle boodschappentas met niet betaalde goederen de winkel uit.
De man kreeg een proces-verbaal en een ontzegging voor een periode van 1 jaar om de winkel te bezoeken.


EINDE BERICHTEN



---- --