Gemeente Terneuzen

Persbericht 16-09-2004

Verzoek voor Vrijetijdscentrum Terneuzen

Bij de gemeente is een verzoek binnengekomen om een Vrijetijdscentrum te realiseren aan de Koegorsstraat in Terneuzen. Het Vrijetijdscentrum zal onder meer bestaan uit een skihal. Andere ontwikkelingen waaraan wordt gedacht zijn een discotheek, skatebaan, speeltuin, klimzaal, sportzaak, biljart en bowling. De gemeente Terneuzen is positief gestemd over dit initiatief en zal het verzoek in behandeling nemen, en de daarbijbehorende inspraakprocedures in gang zetten. Een ieder krijgt t.z.t. de gelegenheid de plannen in te zien, en een reactie te geven tijdens een inspraakbijeenkomst.

Er is een wijziging van het bestemmingsplan nodig om het Vrijetijdscentrum te kunnen realiseren. Het gemeentebestuur heeft hierover nog geen beslissing genomen. Er zal nog een afweging gemaakt moeten worden van alle hiermee verband houdende zaken. Zodra de procedure daadwerkelijk gestart wordt, zullen alle belanghebbenden hiervan in kennis worden gesteld, hetzij via een publicatie in de plaatselijke dagbladen, hetzij via een persoonlijke brief. Het initiatief voor het Vrijetijdscentrum gaat uit van European Leisure Development, een Belgisch projectontwikkelingsbureau. De gemeente vindt het een welkome aanvulling op hetgeen Terneuzen in de regio heeft te bieden. De totale inrichting van het terrein zou inclusief parkeerfaciliteiten ruim zestigduizend vierkante meter beslaan.

Noot aan de redactie:
Donderdag 16 september om 14.30 uur vindt over dit onderwerp een persconferentieplaats in vergaderkamer 2 van het stadskantoor in Terneuzen. U wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Vera van der Windt Telefoonnummer: 0115 455 521

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl