Ingezonden persbericht

Europa's snelste glasvezelverbinding

NU REALITEIT IN ALMERE



ALMERE, 20040915 -- Met een tevoorschijn getoverde glazen sleutel, verrichtten wethouder Douwe Halbertsma en burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere op dinsdag 14 september de officiële opening van het UNET BREEDBANDDIENSTEN CENTRUM in Almere


Realiteit
Het centrum toont de werking van diverse breedbandtoepassingen in het huis en op het werk die al beschikbaar zijn voor een aantal wijken in Almere waar Europa's snelste glasvezelnetwerk is aangelegd tot in zeventienhonderd woningen en vijfhonderd bedrijven. Alle toepassingen die in het Centrum worden getoond, zijn realiteit en voor iedereen beschikbaar dankzij breedband over glas.

Triple Play
Over het glasvezelnetwerk levert UNET een gecombineerd pakket diensten, genaamd: 'Triple Play', voor tachtig euro per maand. Voor dat bedrag krijgen de abonnees over een 100 Megabit/seconde (Mb/s) glasvezelaansluiting - die tweehonderd tot tweeduizend keer sneller is dan (A)DSL - de beschikking over een supersnelle Internet verbinding van tenminste 10 Mb/s, digitale radio en televisie met meer dan negentig kanalen en digitale telefonie waardoor men kan bellen naar abonnees over hetzelfde netwerk zonder gesprekskosten.

Bevorderen economie en sociale coherentie
De aanleg van het glasvezelnetwerk kreeg de naam Almere Fiber Pilot en is gestart vanuit het voornemen van de gemeente om zowel de economische als de sociale ontwikkeling van Almere te bevorderen. Het Almere Fiberproject is een samenwerking tussen de overheid en commerciële partijen. Het netwerk is met financiële steun van Europa en de provincie Flevoland door de gemeente in eigendom gebouwd en de exploitatie is voor een periode van drie jaar kostendekkend verhuurd aan in eerste instantie First Miles Ventures (kortweg: FMV) die tot nu toe enorm heeft geïnvesteerd in de operationele in werking stelling.


Alliantie
De opening van het BREEDBANDDIENSTEN CENTRUM vindt plaats precies een jaar nadat de Almere Fiber Pilot van start is gegaan. Het project bestrijkt de wijken: Staatsliedenwijk, Randstad, Markerkant, Frezersplaats en Noorderplassen. Het UNET BREEDBANDDIENSTEN CENTRUM is een initiatief van UNET samen met de alliantiepartners Cisco Systems, IBM, Samas Nederland, Samsung Electronics, SARA Reken- en Netwerkdiensten en Schuuring.

EINDE PERSBERICHT EINDE PERSBERICHT EINDE PERSBERICHT EINDE

Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Gert van der Weide, directeur UNET, telefoon: 036 - 8 45 45 46
Op verzoek is een foto vrij van rechten voor eenmalige publicatie met naamsvermelding: Copyright Timme Hoyng/DCGBV beschikbaar (> 3,5 MB).

UNET BV
UNET is een heel unieke leverancier van informatie- en communicatiediensten die zich ten doel heeft gesteld U informatie en communicatie aan te bieden op een manier waar U wat aan hebt. Of het nu gaat om Internet, Intranet, radio, televisie of telefonie. Door samen te werken met verschillende leveranciers van Internetdiensten en -producten en goed te luisteren naar een panel van gebruikers, brengen wij u telkens nieuwe mogelijkheden die voor u werken.
Meer informatie vindt u op: www.unet.nl
of via de heer Gert van der Weide, directeur UNET BV,
Telefoon: 036 - 8 45 45 46,
Moiel: 06 - 109 25 145
E-mail: gvdweide@unet.nl


Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, viert dit jaar dat het bedrijf zich al 20 jaar inzet voor technologische innovatie, een leidende positie in de bedrijfstak heeft en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda heeft staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via www.cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u via newsroom.cisco.com.

Voor meer informatie:
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)20 - 357 3412
Mobiel: +31 (0)6 - 2040 8599
E-mail: kgeelen@cisco.com

IBM
IBM richt zich met haar On Demand strategie op eisen die de markt stelt; integratie van alle bedrijfsprocessen met toeleveranciers, klanten en partners waardoor adequaat wordt geanticipeerd op wensen van de klant, nieuwe marktkansen en eventuele bedreigingen. De On Demand strategie heeft drie pijlers: Business Transformation (bepalen kerncompetenties en
stroomlijnen bedrijfsprocessen), Operational Environment (ordenen applicaties en rationaliseren centraal beschikbare ICT-capaciteit), Financial en Utility Services (financieringen en applicaties, capaciteit en processen op aanvraag). IBM biedt samen met haar Business Partners
geïntegreerde, flexibele oplossingen; zakelijk advies, hosten van infrastructuur, technologie-ontwerp, trainingen en een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten.

Voor meer informatie:
Ester Riemersma, IBM Nederland
Mobiel: 06-51551332
ester_riemersma@nl.ibm.com
www.ibm.com
Samas Nederland
Samas Nederland is de organisatie achter Aspa Kantoorinrichting en Assenburg en verzorgt zowel door eigen productie als door inkoop bij handelspartners het totale productenpakket op het gebied van kantoorinrichting. Daarnaast biedt Samas Nederland de beide bedrijven diensten zoals projectmanagement, interieuradvisering en productontwikkeling. Ook de ondersteunende afdelingen als Marketing & Communicatie, HRM en Controlling & Finance zijn ondergebracht bij Samas Nederland. Aspa brengt haar producten en diensten op de markt via eigen vestigingen. Assenburg levert via geselecteerde dealers. Samas Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming Samas-Groep NV en is in Nederland de op één na grootste kantoorinrichter.

Voor meer informatie:
Karin van Londen
Samas Nederland
k.londen@samasnederland.nl
www.samasnederland.nl

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Samsung is officieel Wireless Communications Equipment Partner van de Olympische Spelen 2008 in Peking. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.

Voor meer informatie:
Samsung Electronics
Simone Versteeg
Telefoon: 015 219 61 62
e-mail: s.versteeg@samsung.com

SARA
SARA is een expertisecentrum voor supercomputing, high-performance networking en infrastructuurdiensten met vestigingen in Amsterdam en Almere. SARA is in 1971 opgericht en vanaf het begin direct betrokken geweest bij de internetontwikkelingen in Nederland. Sinds de start van het SURFnet IP-netwerk in 1989 is SARA verantwoordelijk voor het technische en operationele beheer van dit breedbandnetwerk voor Nederlandse universiteiten, wetenschapscentra en onderwijsinstellingen. SARA ondersteunt de wetenschap en het bedrijfsleven met de verwerking van uiterst rekenintensieve taken en het visualiseren van complexe gegevens voor fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Op het gebied van co-location ('housing') levert SARA state-of-the-art faciliteiten in permanent beveiligde, geconditioneerde ruimten die 7x24 uur voor klanten toegankelijk zijn. Ook verzorgt SARA het beheer van ICT-configuraties. In 1996 is SARA geselecteerd als een van de vier locaties voor de huisvesting van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten ter wereld. SARA levert faciliteiten voor de huisvesting van internet-serviceproviders (ISP's) en telecom-operators (Telco's). De aanwezigheid van het zeer grote aantal ISP's en Telco's biedt de klanten onderling uitzonderlijk veel connectiviteitsmogelijkheden.
Het hart van het netwerk van de Almere Fiber Pilot bevindt zich in de SARA-vestiging in Almere. SARA is verantwoordelijk voor de huisvesting en het beheer van de actieve netwerk-componenten en zorgt met een redundante dark fiber infrastructuur voor de connectiviteit tussen Almere en Amsterdam, waar de koppeling met het wereldwijde internet is gerealiseerd. Ook biedt SARA verschillende breedbanddiensten aan eindgebruikers aan, zoals
dateopslag, server-based computing, gaming en security.

Voor meer informatie
SARA Reken- en Netwerkdiensten
Eric Heemskerk, division manager Marketing & Sales,
Telefoon : 020 592 3000,
Mobiel: 06 - 22792977
e-mail: e.heemskerk@sara.nl.

Schuuring
Schuuring is sinds 1 april 1962 een onafhankelijke toeleverancier aan eigenaren van informatie-infrastructuren. Schuuring realiseert netwerken om informatie in de vorm van spraak, data of beeld te transporteren.
Traditionele kopernetwerken, moderne glasvezelnetwerken of draadloze verbindingen: Schuuring ontwerpt, realiseert, beheert en onderhoudt ze. Daarnaast realiseert & onderhoudt Schuuring bedrijfsnetwerken en ICT voorzieningen. Dit wordt gedaan voor zowel ondernemingen als non profit organisaties.
Tenslotte is Schuuring gespecialiseerd in het aansluiten van afnemers voor ICT-diensten en toepassingen op de 'openbare' infrastructuur.
Met dit spectrum aan diensten en kennis is Schuuring in staat om integrale ICT voorzieningen (infrastructuur, netwerken en centrale ICT voorzieningen) voor informatieverwerkende toepassingen, telefonie en multimedia voor willekeurig elke organisatie te realiseren. Schuuring maakt het mogelijk dat eindgebruikers dag in dag uit gebruik kunnen maken van de digitale snelweg. Welzijn en welvaart in de moderne kenniseconomie worden door Schuuring randvoorwaardelijk ingevuld.

Voor meer informatie:
Schuuring
Glenn Engelen
Telefoon: 0341-437100,
e-mail: g.engelen@schuuring.nl




Ingezonden persbericht