Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 31 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 augustus 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Vertegenwoordiging gemeente Abcoude bij de Commissie Bezwaarschriften en bij de Rechtbank Utrecht.
Toelichting:
Door bestuurs- en personeelsmutaties is het besluit van 25 september 2001 verouderd en dient het te worden aangepast. Na vaststelling dient het besluit te worden toegezonden aan de Commissie Bezwaarschriften en de Rechtbank Utrecht. Voor de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is een aparte machtiging nodig die ter plaatse dient te worden afgegeven. Afhankelijk van de zwaarte en de aard van een beroepszaak wordt bekeken wie er namens de gemeente optreedt. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de personen op het bijgevoegde besluit te machtigen namens de gemeente het woord te voeren bij de Commissie Bezwaarschriften en (de voorzieningenrechter van) de Rechtbank Utrecht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het geven van een afstudeerfeest in een loods nabij het adres Rijksstraatweg 107 te Baambrugge op zaterdag 18 september 2004. Toelichting:
Voor het houden van een afstudeerfeest in een loods nabij het adres Rijksstraatweg 107 te Baambrugge op 18 september 2004 is vergunning aangevraagd. Tevens wordt aangegeven dat er van 21.00 tot 03.00 uur muziek gemaakt zal worden. Een soortgelijk verzoek van een bruiloftsfeest op 10 september 2004 in dezelfde ruimte is met de bijbehorende tekeningen om advies doorgestuurd naar de Brandweer Regio Utrechts Land. De brandweer geeft aan dat er een vergunning afgegeven kan worden onder deDe aanvrager geeft aan dat de voertuigen van de bezoekers aan het feest in het weiland geparkeerd worden. Bij slechte weersomstandigheden zullen er rijplaten in het weiland gelegd worden zodat het parkeren van de voertuigen geen problemen zal opleveren. Ambtelijk advies:
Vergunning en ontheffing verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Rapportage urenbesteding 2e kwartaal 2004 Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De Milieudienst geeft elk kwartaal een overzicht van het geleverd aantal uren ten opzichte van de contracturen. Daar wordt ook een overzicht van de urenbesteding over het gehele jaar bijgeleverd. Hierdoor is het mogelijk om de oorzaak van overschrijdingen van de contracturen te achterhalen. Ook dit kwartaal is weer sprake van overschrijdingen. De regionale milieudienst geeft sinds kort een overzicht van door te belasten uren (leges, projectbudgetten etc.). Ambtelijk advies:
De rapportage urenbesteding van het 2e kwartaal 2004 voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Rapport Luchtkwaliteit 2003.
Toelichting:
Net zoals in 2002 en 2003 heeft de Milieudienst ook dit jaar weer een Rapport Luchtkwaliteit opgesteld. Deze rapportageplicht komt voort uit het Besluit Luchtkwaliteit dat 11 juni 2001 van kracht is geworden. Omdat in de Hoogstraat de grenswaarde voor fijn stof en stikstofdioxide overschreden worden, dient de gemeente de komende 3 jaar, ieder jaar, een rapport over de luchtkwaliteit uit te brengen. Ambtelijk advies:

1. Het Rapport Luchtkwaliteit 2003 vaststellen.
2. De Milieudienst Noord-West Utrecht opdracht geven dit rapport namens de gemeente Abcoude aan te bieden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.
3. Het Rapport Luchtkwaliteit 2003 ter inzage leggen bij de commissie VROM. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 7 september 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 31 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Diverse verkeersbesluiten in verband met het evenement dikke bandenrace en ringsteken onder de man Abcouder feestweek 2004 op vrijdag 27 augustus 2004. Toelichting:
In verband met de door de Stichting Feestelijkheden Abcoude te organiseren activiteiten gedurende de Abcouder feestweek is het noodzakelijk om diverse tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen. Ambtelijk advies:
Diverse tijdelijke verkeersmaatregelen treffen. Mandaatbesluit d.d. 20-8-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning plaatsen aanbouw achter garage, Prs. Beatrixstraat 15, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 23-8-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---